CHP’de yine Hatay krizi: İl başkanı partiyi suçlayarak istifa etti

Seçimden önce partisinin Hatay adayı olan Lütfü Savaş kaybederse istifa edeceğini açıklayan CHP Hatay İl Başkanı sözünü tuttu, ama zehir zemberek sözlerle veda etmeyi de esirgemedi.

Siyaset 22 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

Yerel seçimler öncesinde CHP’nin mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş’ı Hatay’da tekrar aday göstermesi kriz yaratmış, Savaş 6 Şubat depremlerinin anmasında dahi protesto edilmişti.

Hatay’da seçimin sonucu az farkla Ak Parti lehine çıkmış, CHP usulsüzlük iddiasıyla YSK’ya itirazda bulunmuştu, ancak itiraz reddedilmişti.

Şimdi parti yine bir Hatay kriziyle gündemde.

‘Aleyhte çalışan bazı parti kadroları’

Seçimden önce Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Lütfü Savaş’ın seçimi kaybetmesi durumunda görevinden istifa edeceğini açıklayan Cumhuriyet Halk Partisi Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki kamuoyuna yaptığı yazılı açıklama ile görevinden istifa etti.

Lütfü Savaş’ın parti kadrolarında yer alan yöneticilerinin aleyhte çalışma yaptığını iddia eden Tiryaki “Sayın Lütfü Savaş parti kadrolarında yer alan yöneticilerinin sahte, aleyhte çalışmalarına, gizli ittifaklara, çıkar gruplarına, bürokrasi, özellikle Hatay Valisi’nin, Bakanların, Hatay geneli siyasi çalışmalarına, birçok hukuksuz, şaibeli durum ve hilelere rağmen bir milyon seçmeni olan kadim kentimizde seçimi sadece 2500 oyla kaybetmiş bulunmakta” diye konuştu.

Eleştirdi ama ‘hâlâ neferiyim’ dedi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı birçok hukuksuzluk ve şaibe ile kaybettiklerini, Erzin’i koruduklarını, Dörtyol’da 44 yıl sonra CHP bayrağını dalgalandırdıklarını söyleyen Tiryaki “İskenderun’u kıl payı kaybettik, yıkık bir kent Antakya’yı türlü sebeplerle kaybettik. Partimizin kalelerinden Defne’yi kazansak da oy oranımız düştü, Samandağ’ı kaybettik” dedi.

İl, ilçe yöneticileri, kadın ve gençlik kollarıyla seçim sürecinde YSK’dan çıkan hukuksuz ve siyasi karara karşı son ana kadar mücadele ettiklerini kaydeden Hakan Tiryaki mağlubiyetin sorumluluğu, adaylarının arkasında dik durmayı bilmenin gereği olarak istifa ettiğini, fakat partisini bir neferi olmaya devam edeceğini belirtti.

Özel seçimden sonraki ilk grup toplantısında konuştu: Hatay bizim milli meselemizdirÖzel seçimden sonraki ilk grup toplantısında konuştu: Hatay bizim milli meselemizdir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.