Özel seçimden sonraki ilk grup toplantısında konuştu: Hatay bizim milli meselemizdir

CHP lideri Özel seçimlerden sonraki ilk parti grup toplantısında konuştu ve gündeminde Hatay vardı. YSK'ya tam kanunsuzluk iddiasıyla başvuru yaptıklarını söyleyen Özel 'Hatay bizim kişisel, milli meselemizdir' dedi.

Siyaset 16 Nisan 2024
CHP lideri Özgür Özel.

TBMM yerel seçimler nedeniyle verilen bir buçuk aylık tatilin ardından yeniden mesaisine başladı. Bugün seçimden galibiyetle ayrılan CHP’nin de Meclis’te grup toplantısı vardı ve parti lideri Özgür Özel gündeme dair konuştu. Özel konuşmasına milletvekiliyken belediye başkanı seçilen partilileri anımsatarak başladı ve CHP’ye oy veren kimsenin pişman olmayacağını söyledi.

Filistin-İsrail savaşında İran’ın da İHA’larla İsrail’e saldırması Ortadoğu’da tansiyonu yükselmişti. Özel Türkiye’nin tansiyonu düşürecek her çabanın öncüsü olması gerektiğini belirtti ve yarın Avrupa Karma Parlamento Meclisi’nde konuşma yapacağını duyurdu. “Konuşmamın özünde Filistin ve İsrail’in mezalimi olacak. Dün Filistin’de olacaktım ancak hafta sonu yaşanan saldırılardan sonra hava sahalarının uçuşa kapatılması ziyareti ertelememize sebep verdi” diyen Özel kendilerine düşenin Filistin davasına sahip çıkmak olduğunu ifade etti. CHP’nin ülke içinde ana muhalefet ama yurtdışında Türkiye partisi olduğunu söyleyen Özel daha sonra Antalya’daki teleferik kazasında tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ü gündemine taşıdı.

Antalya’da bir hukuksuzlukla karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Özel “2017’de AK Parti döneminde inşa edilmiş bir teleferik. Hattın yönetimi bakanlık tarafından kabul edilen sertifikalı bir şirkete yaptırılmışken, Mesut Kocagöz, şirketin belediye şirketindeki görevinden ayrılmışken, teleferik 3 kez daha denetlenmişken bugün hiçbir kusuru olmadığı halde tutukluluk gibi bir tedbire başvurulması; Allah’tan korksunlar. Soma’da 301 madenci öldü bir kamu görevlisi yaşanmadı. 22 yıllık iktidarlarında bir kişiye yargılanma izni vermemişken, yaşanan olayın günah keçisi olarak Mesut başkana yıkanlara yazıklar olsun” dedi.

31 Mart’ta milletin hükümete mesaj yolladığını belirten Özel “Hatay seçimlerini yaşadık dün YSK’ya tam kanunsuzluk iddiası ile başvurumuzu yaptım. Hatay halkının tercihine sahip çıkmaya devam edeceğimizin altını kalın çizgilerle çiziyorum. Hatay bizim kişisel, milli meselemizdir” diye konuştu.

Ekonomiye dair de değerlendirmeler yapan Özel şunları söyledi:

“Merkez Bankası’nın 25 yıllık karını bir sene bir avuç zengine verdiler. 1 trilyon 132 milyar bu para en düşük emekli maaşını 17 bin lira yapalım dediğimde para yok dedikleri paranın tam iki katıdır. 16 milyon emekliye bir asgari ücret maaş vermenin 2 yıllık maliyetini bir avuç zengine verenlere yazıklar olsun. Deprem konutlarının maliyeti 1.1 milyar lira, cumhurbaşkanlığının internet sitesindeki rapor depremin tüm yıkımının parası kadar parayı ben ekonomistim diyen kişi 4 liralık doları 20 lirayı geçmesin diye KKM’ye çeviren kişi bu zararın sorumlusudur. Recep Tayyip Erdoğan depremin yarattığı asrın felaketinin maliyeti kadar maliyeti inadı, iş bilmezliği ve liyakatsiz kişilere verdiği emirler sonucu hepimize ödetmiştir. Esnafın, çiftçinin hakkını ondan soracağız söke söke alacağız.”

CHP’yi Cumhuriyetin ikinci yüzyılının ilk genel seçimlerinde nasıl iktidar yaptıklarını da konuşmaya çalıştıklarını belirten Özel “CHP hiç birimizin tapulu malı değildir, bu parti baba ocağıdır. Baba evine milliyetçi demokratlar geldi, yakasında olmasa gönlünde yakasında güneş olan iyi insanlar geldi, MHP’nin kayıtsız şartsız desteğinden bu kadar yokluğa bitmiş ülkücüler MHP’ye geçmişte gönül verenler geldi. Baba evine yalandan tiksinmiş muhafazakar demokratlar geldi. Baba evine bizlere güveni ile Kürt demokratlar geldi. Hiçbirini pişman etmeyeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

Özgür Özel’den Filistin ertelemesi: İlk fırsatta gideceğimÖzgür Özel’den Filistin ertelemesi: İlk fırsatta gideceğim

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.