CHP’den Davutoğlu’na ‘en son tercih’ tepkisi: Zorla listeye almadık

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu önceki akşam “En son tercihim CHP listelerinden seçime girmekti” dedi. 10Haber’e konuşan CHP’li Veli Ağbaba, “Fedakarlık yapan taraf CHP’dir. Kimseyi zorla listeye almadık. Kendileri talep etti” yanıtını verdi.

Siyaset 2 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

14 Mayıs’ta parlamento seçimlerine CHP listesinden giren Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, sağ seçmenin CHP’ye oy vermeyeceğini düşünerek diğer partilerle de görüştüğünü söyledi.

Seçimde CHP listelerinden Meclis’e 10 vekil gönderen Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, seçim döneminde İYİ Parti, DEVA ve Saadet’le de ittifak görüşmeleri yaptığını söyledi.

Medyascope’ta Ruşen Çakır’ın sorularını yanıtlayan Davutoğlu, “En son tercihim seçime CHP listelerinden girmekti. ‘Bu sağ seçmen CHP’ye oy vermez beraber olalım’ dedim” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, 10 milletvekili ile ölçülemeyecek bir fedakarlık yaptığını da belirterek, “Açık söylüyorum. Ondan önce her şeyi denedim. Üç partiye ‘gelin birlikte girelim’ dedim. İYİ Parti’ye teklif götürdüm, ‘Bu sağ seçmen CHP’ye oy vermez beraber olalım’ dedim. Akşener’e de söyledim. Bütün yolları denedim ben” dedi.

İşte Kılıçdaroğlu ile Davutoğlu arasındaki Özdağ diyaloğu: Önce doğru değil demişİşte Kılıçdaroğlu ile Davutoğlu arasındaki Özdağ diyaloğu: Önce doğru değil demiş

Veli Ağbaba: Zorla listelere almadık

10Haber’e konuşan Veli Ağbaba, “Bu ittifakta fedakarlık yapan tafa Cumhuriyet Halk Partisi örgütüdür. Verilen milletvekilleri CHP’nin büyük fedakarlığıyla verilmiştir. Biz zorla kimse listelerimize almadık. Kendi talepleri oldu. Biz ittifakı yürütmek için önemli bir fedakarlık gösterdik” dedi.

Kimse kafalarına silah dayamadı

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç ise, Meclis’te yaptığı basın toplantısında Davutoğlu’nun açıklamalarına tepki gösterdi.

Soru üzerine Öztunç, “Kendi görüşü, saygı duyarız ama girmeseymiş. Kimse Davutoğlu’nu zorla getirip CHP listelerinden aday yapmadı. Kimse kafalarına silah dayayıp ‘gelin buradan aday olun’ demedi. Girmeselermiş. Seçimler gelecek yine tek başlarına girsinler, boylarının ölçüsünü alsınlar” yanıtını verdi.

Davutoğlu’ndan rötarlı itiraf: İYİ Parti’ye ‘CHP’siz ittifak’ teklif etmiştimDavutoğlu’ndan rötarlı itiraf: İYİ Parti’ye ‘CHP’siz ittifak’ teklif etmiştim

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.