CHP’li Çakırözer Gezi tutuklularını ziyaret etti: Artık bu ayıp son bulmalı

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Kurban Bayramı dolayısıyla Gezi davası kapsamında Marmara ve Bakırköy cezaevlerinde tutuklu bulunan Can Atalay, Tayfun Kahraman, Osman Kavala, Mine Özerden ve Çiğdem Mater’i ziyaret etti.

Siyaset 17 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Kurban Bayramı dolayısıyla Gezi Parkı davasından cezaevlerinde tutuklu Can Atalay, Tayfun Kahraman, Osman Kavala, Mine Özerden ve Çiğdem Mater’i ziyaret etti.

Görüşmelerin ardından konuşan Çakırözer bu isimlerin bir bayrama daha cezaevinde girmemeleri için çağrı yaptı:

‘Büyük adaletsizlik’

“Genel Başkanımız Özgür Özel’in selam ve bayram kutlamasını ilettim. Osman Kavala yedi yıldır cezaevinde, bu onun cezaevinde geçirmek zorunda bırakıldığı 14’üncü bayram. Tayfun Kahraman, Can Atalay, Mine Özerden ve Çiğdem Mater ise altıncı bayramlarını cezaevinde geçirmek zorunda bırakılıyor. Ailelerinden, sevdiklerinden ve özgürlüklerinden mahrumlar. Gezi davasından suç üretme, Gezi’yi kriminalize etme girişimi gerekçesiyle cezaevinde haksız, hukuksuz, adaletsiz şekilde yatırılıyorlar. Burada yattıkları her gün hayatlarından çalınıyor.

Türkiye’nin artık bu ayıptan kurtulması gerekiyor. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin, kendi mahkemelerimizin Osman Kavala hakkında, Gezi tutukluları hakkında verdiği tahliye, beraat kararları var. Buna rağmen yıllardır bu zindanlarda tutuluyor olmaları büyük hukuksuzluk, büyük adaletsizlik.

‘Demokratikleşmenin yolu Gezi’den geçer’

“Gezi davası tutuklularına yaşatılan hukuksuzluğun artık sona ermesi gerekiyor” diyen Çakırözer şöyle devam etti:

“Artık bu ayıbın sona ermesi gerekiyor. Yargı sistemimizde sorumluluk kimdeyse gereğini yapmalı. Anayasa Mahkemesi önündeki dosyaya bakmalı, Yargıtay, mahkemeler yeniden yargılanmanın önünü açmalı. Bu insanların artık bir bayrama daha sevdiklerinden, özgürlüklerinden mahrum girmek zorunda kalmaması gerekir. Türkiye’nin Gezi’den suç üretme arayışından bir an önce vazgeçmesi gerekiyor. Türkiye’nin demokratikleşmesinin, Türkiye’nin hukuk devletine kavuşmasının bir yolu da Gezi tutuklularının özgürlüklerine kavuşmasıdır.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.