CHP’li Tanju Özcan yeni döneme Kuran’a el basıp yemin ederek başladı

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan yerel seçim sonrası yeni dönemin ilk belediye meclis toplantısına Kur’an-ı Kerim’e el basarak yemin ederek başladı. Özcan 2019'da da benzer şekilde göreve başlamıştı.

Siyaset 14 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

Daha önce Bolu’dan CHP milletvekili seçilen Özcan, 2019’da bu kentin belediye başkanı olmuştu. Özcan 2024 seçimlerinde koltuğunu yüzde 52 oyla korudu.

Özcan yeni döneminin ilk belediye meclis toplantısında Kur’an-ı Kerim’e el basıp yemin etti.

Meclis kürsüsüne çıkarak elini Kuran üzerine koyan Özcan şöyle yemin etti: ”Kimseyi kayırmadan, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemeden yedirmeden, Bolu halkının parasını israf etmeden, ihaleleri şeffaf bir şekilde yapmak suretiyle belediyede şeffaflığı sağlamak üzere ve kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden ayrılmadan, onun devrimlerine sahip çıkarak önümüzdeki 5 yılda Bolu’yu objektif bir şekilde yöneteceğime Allah’ım, namusum, vicdanım üzerine büyük Türk Milleti ve Bolu halkının önünde yemin ederim.”

14 Mayıs sonrası ihraç edilmiş, Özel başkan seçilince geri alınmıştı

Sığınmacılara yönelik sözleri tartışma yaratan Özcan daha Kemal Kılıçdaroğlu döneminde defalarca disipline gönderilmişti.

Tüp bebek konusunda kendisinden yardım isteyen bir kadınla anısını anlatırken kullandığı ifadeler nedeniyle CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) tarafından ‘uyarı’ cezası verilen Özcan 16 Mayıs 2022 tarihli Belediye Meclis toplantısında AK Partili Hacer Çınar’a yönelik sözleri nedeniyle de bir yıl partiden uzaklaştırma cezası almıştı.

14 Mayıs seçimleri sonrası parti yönetimine sert eleştiriler yönelten Özcan partiden ihraç edilmişti. Ancak Özcan, Özgür Özel genel başkanlık koltuğuna oturunca partiye geri döndü.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.