CHP’nin adayı ‘göçmen çocuklar’ sözleriyle CHP’yi karıştırdı: Tepkilerden sonra özür diledi

CHP'nin Mamak adayı Şahin göçmen çocukları parmakla işaret edip hepsini büyüyünce göndereceklerini, bunların ileride sorun olacağını savundu. Görüntüler tepki çekince Şahin özür diledi.

Siyaset 23 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
CHP Mamak Belediye Başkan adayı Veli Gündüz Şahin.

Yerel seçimlere kısa süre kala belediye başkan adayları esnaf ziyaretleri yapıyor. Bunlardan biri de CHP Mamak adayı Veli Gündüz Şahin’di. Şahin sokakta dolaşırken Iraklı üç çocuk gördü. Çocuklar en fazla 12-13 yaşındaydı ve yüzlerinde tebessüm, ellerinde de bir partinin broşürü vardı. Sosyal medyada yayıldıktan sonra CHP’li yetkililerin özür dilemesine neden olacak görüntülerde izlediğimize göre Şahin önce çocuklara sonra etrafına baktı. Ve ağzından şu cümleler döküldü:

“Bunlar Iraklı değil mi? Bunların büyüyünce memleketine gitmesi gerekiyor. Bana oy veren insanlar duysun. Gönderirim bunları memleketine. Bunun için benim adaylığımı çekseler… Bu çocuklar büyüdüğü zaman bizim memleketimize büyük sorun olur.”

Şahin bunları söylerken çocukların yüzünde tebessüm vardı. Türkçe biliyor muydu çocuklar bilmiyoruz ama aralarından biri söylenenleri tahmin etmiş olacak ki gözlerine anlamayan ama çekinen bir bakış yerleştirmişti. Şahin çocukları parmakla işaret ede ede konuşurken etrafındaki destekçileri “Helal olsun başkanım” diyerek alkış tutuyordu.

Görüntüler sosyal medyada vicdanları sızlatınca CHP’li yetkililerden peş peşe paylaşımlar geldi. Geçen dönem CHP Milletvekili olan Ali Haydar Hakverdi “Çok özür dilerim” dedi. Geçen dönem CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü olan Hacer Foggo da “Yoksul çocukların ortak 1 kimliği var; çaresiz kaldıklarında ya da korktuklarında da gülerler…” paylaşımı yaptı.

Bu görüntüler her kesimden insanın tepkisini çekince Şahin bir açıklama yaptı ve özür diledi. O açıklama şu şekilde:

“Bugün Mamak ilçemizde, sığınmacı meselesinin yarattığı sorunlara dikkat çekmeye çalışırken kullandığım ifadeler maksadını aşmıştır. 100 yıl boyunca her türlü ırkçılığa ve ayrımcılığa karşı durmuş Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir ferdi olarak, böyle bir konuyla gündeme gelmek beni derinden üzmüştür.

İlçe Başkanlığı, milletvekili adaylığı ve belediye başkan adaylığı görevlerinde bulunarak hizmet ettiğim partimin göçmenlere değil göç yaratan politikalara karşı olduğu, hepinizin malumudur. Asla niyetim olmadığı halde, amacını aşan ifadelerim nedeniyle, başta oradaki evlatlarımız olmak üzere hassasiyet duyan herkese samimi özürlerimi iletiyorum.

Beni yakından tanıyan herkesin, bu ifadelerin görüşlerim olmadığını bildiğine inanıyor, bu konu üzerinden, partimizi yıpratmaya çalışan fırsatçıları da kınıyorum.”

İstanbul’da yaşamanın maliyeti, yoksulluk sınırını geçtiİstanbul’da yaşamanın maliyeti, yoksulluk sınırını geçti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.