Saadet’in İstanbul’a vaadi: Pembe metrobüs ve barlara ‘düzenleme’

Saadet Partisi’nin İBB adayı Birol Aydın projelerini tanıttı: Nüfusu azaltma, pembe metrobüs, yeni taksiler… Aydın ‘Kafe ve barların ilerleyen saatlerde verdiği rahatsızlıkları da biliyoruz’ dedi.

Siyaset 23 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Mart sonunda yapılacak yerel seçimler yaklaştıkça özellikle seçmenlerin neredeyse beşte birine sahip İstanbul’da siyasi hareketlilik artıyor.

Saadet Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Birol Aydın dün projelerini tanıttığı bir toplantı düzenledi.

Tanıtımdan önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aydın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’u beş yıl nasıl yönettiği sorusuna “Ekrem İmamoğlu’nun çabasını, gayretini görmemek mümkün değil, ancak hala ulaşım ve trafik sorunu çözüme ulaşmadı” yanıtı verdi.

Nüfusa çözüm: Konut takası projesi

İlçe belediyeler için başkan adaylarını da bir bir tanıtan Aydın İstanbul’un asıl sorunun deprem ya da trafik değil geçim olduğunu ifade etti. Aydın İstanbul’u düştüğü durumdan kurtaracak tek seçeneğin Milli Görüş Belediyeciliği olduğunu ileri sürdü.

Çalışacakları projeleri planladıklarını belirten Aydın “Biz Tuzla İstasyon Mahallesi’ndeki koku sorunundan da, Kadıköy’deki kafe ve barların ilerleyen saatlerde verdiği rahatsızlıktan da haberdarız. Biz çukurlu yamalı yolları da biliyoruz, çöp konteynırlarının yetersiz olduğunu da biliyoruz” dedi ve çoğu sorunun çözümünün İstanbul’un nüfuzunu azaltmaktan geçtiğini söyledi:

“Biz İstanbul’un nüfusunu azaltacak tedbirler alacağız. Özellikle İstanbul’da bağlantısı olmayan, uzaktan çalışmaya uygun vatandaşlarımızın memleketlerinde ya da başka yerde yaşamasını teşvik edeceğiz. KİPTAŞ’ın Anadolu ve Trakya’da üreteceği nitelikli konutlarla bu projelere dahil olmak isteyen vatandaşlarımızın İstanbul’daki konutlarını takas etme imkanını tanıyacağız.”

35 bin yeni taksi vaadi

İstanbul büyüklüğünde bir şehirde asgari olması gereken taksi sayısına ulaşmayı hedeflediklerini belirten Aydın “İstanbul’a 35 bin yeni taksi kazandıracağız. Pembe metrobüs ile kadınların, engellilerin ve 65 yaş üstü vatandaşlarımızın güvenle ve huzurla ulaşımını sağlayacağız, metrobüslerde daha konforlu ulaşım temin edeceğiz. Engelli vatandaşlarımıza iş arama süreçlerinde destek olacağız. Ayrıca engelli vatandaşlarımızı istihdam eden işverenlere yönelik teşvik programları uygulayacağız. Binlerce engelli vatandaşımızı istihdama kazandıracağız” dedi.

Kurum'un 650 bin konut dönüştürme vaadine İmamoğlu'ndan yanıt: Aldattığını biliyorKurum’un 650 bin konut dönüştürme vaadine İmamoğlu’ndan yanıt: Aldattığını biliyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.