CHP’nin seçim şarkısı: Tüm adaylar var, Lütfü Savaş yok

CHP lideri Özgür Özel 14 büyükşehir ve il belediye başkan adayının yer aldığı tanıtım videosunu paylaştı. ‘İşimiz gücümüz Türkiye’ notuyla paylaşılan videoda Hatay için adaylığı tartışma yaratan Lütfü Savaş yer almadı.

Siyaset 16 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Krizlerden krizlere koşan CHP’de yeni seçim şarkısı da tartışma yarattı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel 14 büyükşehir ve il belediye başkan adayının yer aldığı tanıtım videosunu paylaştı. “İşimiz gücümüz Türkiye” notuyla paylaşılan videodaki görüntülerde tartışma yaratan Hatay Büyükşehir Belediye başkan adayı Lütfü Savaş’ın adaylar arasında olmaması dikkat çekti.

Videoda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayşe Ünlüce, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı Candan Yüceer, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay’ın yurttaşlarla bir araya geldiği görüntülere yer verildi.

Yıldönümüne denk geldi iddiası

Adaylığı tartışmalara neden olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş’ın tanıtımda ve Özel ile birlikte yer almamasının nedeni konusunda bir iddia ortaya atıldı. Cumhuriyet’in CHP kaynaklarına dayandırdığı habere göre reklam çekimleri 5-6-7 Şubat’ta yapıldı, Lütfü Savaş depremin yıldönümüne gelen bu tarihte Hatay’dan ayrılamadığı için çekimlere katılamadı.

Özgür Özel'den Hatay ve Gökhan Zan çıkışı: Alternatif arayışı içindeyizÖzgür Özel’den Hatay ve Gökhan Zan çıkışı: Alternatif arayışı içindeyiz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.