Çıray’ın ‘İzmir’de aday çıkarmayacaklar’ iddiasına AK Parti’den yanıt

Aytun Çıray yerel seçimlerde İzmir'de AK Parti'nin aday çıkarmayarak İYİ Parti adayını destekleyebileceğini açıkladı. AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar ise "Böyle bir durumun yaşanacağını düşünmüyorum" dedi.

Siyaset 20 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

İYİ Parti eski İzmir Milletvekili Aytun Çıray, gazeteci Nevşin Mengü’nün YouTube kanalında konuk olduğu programda yerel seçimlere ve İYİ Parti’nin seçime ittifaksız girme kararına dair konuştu.
Aytun Çıray, çok güvendiği bir kaynağının kendisine, İYİ Parti ile AKP arasında bir anlaşmadan bahsettiğini, “İyi Parti’nin Türkiye’nin her yerinde aday çıkarmak şartıyla, İzmir’de AKP’nin aday çıkarmama ihtimali tartışılıyor” dediğini aktardı.
Aytun Çıray’ın iddiasını 10Haber’e değerlendiren AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, “Herkes kendi fikrine göre kendi düşüncelerini ifade ediyor. Aytun Bey de kendi düşüncesini aktarmış. Aytun Bey’in aktardığı gibi bir şeyin yerel seçimlerde İzmir’de yaşanacağını düşünmüyorum. Cumhur İttifakı olarak 81 ilde kendi adaylarımızla seçimlere gireceğimizi düşünüyorum. Genel seçimlerdeki başarımızı yerel seçimlerde de oylarımızı arttırarak devam edeceğiz” dedi.
İYİ Parti İzmir’de 14 Mayıs’ta İzmir’den milletvekili seçilen Ümit Özlale’yi aday göstereceğini açıklamıştı. Ümit Özlale de 14 Mayıs seçimlerinden hemen sonra çalışmalarına başlayıp, aday olmak istediğini açıklamıştı.

Ak Parti vekili Kırkpınar’a İzmir’i sorduk: İYİ Parti’nin aday çıkışı ‘kumar masası’nı hatırlattıAk Parti vekili Kırkpınar’a İzmir’i sorduk: İYİ Parti’nin aday çıkışı ‘kumar masası’nı hatırlattı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.