Çuvalların başındaki o görüntüler gündemde: CHP Arnavutköy’de itiraz edecek

CHP, Ak Parti’nin kendisinden üç puan fazla alarak kazandığı İstanbul Arnavutköy ilçe belediyesi seçimine itiraz edecek. Gerekçe: Ak Parti özel kaleminin oy çuvallarına ve tutanaklara müdahale ettiği iddialarını gündeme getiren bir görüntü kaydı.

Siyaset 3 Nisan 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Seçim bitti ama 31 Mart gecesi oy çuvallarının korunması sırasında usulsüzlük yapıldığına dair bazı iddialar hâlâ gündemde.

İstanbul Arnavutköy’de çekildiği iddia edilen ve sosyal medyada epey dolaşan bir video bu kunudaki en dikkat çeken olaylardan biriydi.

Görüntülerde Arnavutköy’de YSK alanında Ak Parti Özel Kalemi Resul Yeniyurt olduğu iddia edilen bir şahsın oy çuvallarına ve tutanaklara müdahale ettiği anlar var. Yeniyurt olduğu iddia edilen kişinin çuvalların başında bir evrağı cebine tıkıştırdığı görülüyor.

Müdahaleyi fark eden müşahitler YSK memuruna itiraz ederken Yeniyurt olduğu iddia edilen şahsın kaçtığı seçiliyor.

CHP il başkanı: Hukuki süreci başlatıyoruz

31 Mart Yerel Seçimleri’nde İstanbul’un Arnavutköy ilçesinde yüzde 41.94’le Ak Parti’nin adayı Mustafa Candaroğlu kazanmıştı, CHP adayı Tekin Aras  yüzde 38.45’le ikinci sıradaydı.

CHP İstanbul İl Başkanı Çelik dün bu konuyla ilgili bir açıklama yaptı ve Arnavutköy’de seçim sonuçlarına itiraz edeceklerini duyurdu.

Çelik’in sosyal medyada yaptığı paylaşım şu şekilde:

“Arnavutköy İlçe Seçim Kurulu’ndan az önce ayrıldım.

Arnavutköy’de İlçe Belediye Başkanlığı seçimine itiraz ediyoruz.

Aşağıdaki görüntülerle ilgili hukukçularımızla birlikte incelemeleri yapıyoruz, gerekli hukuki süreçleri başlatacağız.”

DEM Parti 54 bin 60 usulsüz seçmen itirazı yaptı, 222'si kabul edildiDEM Parti 54 bin 60 usulsüz seçmen itirazı yaptı, 222’si kabul edildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.