Davutoğlu ‘ihbar kabul edilsin’ dedi: Çeteler Sultanbeyli’de sokak hakkı istiyor

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu Meclis'teki konuşmasında Sultanbeyli'den esnafın kendilerini aradığını ve tehdit edildiğini anlattığını söyledi. Davutoğlu çetelerin 'sokak hakkı' istediğini belirterek Bakan Yerlikaya'ya tepki gösterdi.

Siyaset 10 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Ahmet Davutoğlu.

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu partisinin Meclis’teki haftalık grup toplantısında gündemi değerlendirdi. Ankara’da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in davasına ilişkin konuşan Davutoğlu “Sinan Ateş Davası’nda olduğu gibi insanların sokak ortasında öldürülüp mahkemelerde katillerin neredeyse tezahürat tutup avukatları alkışladığı bir ülke için ölmedi onlar. Akademisyen eşinin gözü önünde sanıklar alay ediyorlar. Bu mudur Türk yargısı” diyerek mahkemede yaşananları eleştirdi.

Sinan Ateş’in Ayşe Ateş’e son güne kadar yanlarında olduklarını söylediğini anlatan Davutoğlu “ihbar kabul edilsin” diyerek Sultanbeyli’den kendilerine ulaşanların anlattıklarını aktardı:

“Sultanbeyli’de kuyumcular tek tek aranarak ‘Biz bu sokakları kontrol edenleriz, sizden sokak hakkı istiyoruz’ diye tehdit ediliyor. ‘Sokak Hakkı’ diye bir kavram türemiş. Atina’daki Türk mafya çetelerinin hesaplaştığı çetelerden biri, adam mesaj yazıyor; ‘Biz sizi tanıyoruz, sizinle iyi geçinmek istiyoruz ama bizimle iyi geçinmenizi istiyoruz bizim sokak hakkımız var’ diyor. Devletin olduğu bir yerde sokak hakkı olabilir mi? Sokakları kimlere emanet ettiniz İçişleri Bakanı? İstanbul sokakları güvenli olsun diye 15 Temmuz günü kanlarını döktüler.”

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin de konuşan Davutoğlu “Darbenin arkasındaki güçler açıklanmalı” dedi ve isim vermeden eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için şunları söyledi:

“Bir İçişleri Bakanı vardı gitti. Ama hala devleti ben yönetiyorum havasında dolaşıyor ya… Demişti ki ‘Arkasında Birleşik Arap Emirlikleri var.’ Benim ağzımdan hiçbir zaman böyle bir cümle çıkmadı. Çünkü elimde bir belge yok. Ama İçişleri bunu söyledi. Bundan birkaç ay sonra da çıkıp birlikte pasta kestiler. O pastada şehitlerin kanı var. Çıkıp diyecektiniz ki ‘Bizdeki istihbarat yanlışmış, hem milletimizden hem de BAE’den özür dileriz.’ Ya da BAE ile pasta kesmeyecektiniz. Türk insanının kanı bu kadar ucuz olmamalı.”

15 Temmuz sonrası adalette sorunlar yaşandığını aktaran Davutoğlu insan kanı üzerinden zengin olanların olduğunu söyledi ve isim vermek istemediğini ama herkesin bildiğini belirterek önce Darbe Araştırmaları Komisyonu Raporu’nun açıklanmasını istedi. Sonra 15 Temmuz sonrasındaki FETÖ borsası ile ilgili bir başlıkla araştırma komisyonu kurulmasını isteyen Davutoğlu “Kim rant temin etmişse onlardan da hesap sorulsun. Birinci derecen darbede suçlu olanlar dışarıda, burada fakir olduğu için çocuğunu vermiş yedi sülalesiyle cezalandırılanlar var. KHK konusunda grup kuran ilk parti biziz” dedi.

Sinan Ateş cinayeti davasında tutuklu 10 isim hakkında tahliye kararıSinan Ateş cinayeti davasında tutuklu 10 isim hakkında tahliye kararı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.