Davutoğlu ve Karamollaoğlu’ndan Filistin mesajı: İsrail Büyükelçisi derhal gönderilsin

Saadet Partisi Meclis Grup Toplantısı’nda açıklama yapan Temel Karamollaoğlu ve Ahmet Davutoğlu, İsrail saldırıları altındaki Gazze'ye destek verirken hükümetin somut adım atmasını istedi. Davutoğlu, “İsrail büyükelçisi derhal Türkiye'den gönderilmelidir” dedi.

Siyaset 18 Ekim 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi’nin birlikte oluşturduğu meclis grubu toplantısında İsrail saldırıları altındaki Gazze için mesajlar verildi.

Kürsüye ilk çıkan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu oldu. Karamollaoğlu “Dün toplama kamplarından şikayet edenler bugün 21. yüzyılın toplama kampını oluşturdular. Dün soykırımdan bahsedenler bugün kadın, erkek, çoluk çocuk, genç yaşlı demeden tarihin en acımasız katliamlarından birini gerçekleştirdiler. Dün gece bir hastanenin Gazze’de vurulması bu zulmün zirvesi oldu.

Önce biraz tereddüt ettiler, ‘Bunu sonuna kadar sahiplenelim mi, sahiplenmeyelim mi’ diye, arkasından da hiç utanmadan sıkılmadan bunu kendilerinin yapmamış olabileceğini söylüyorlar. ‘Yapmadık’ da diyemiyorlar tam olarak. Hem yapıyorlar hem de tepkinin boyutlarını görünce imtina etmek için yol arıyorlar. ABD Başkanı, Amerika’dan bunun coşkusunu yaşamak için geliyor. Amerika buna alışık” diye konuştu.

Gelecek, Saadet ve HÜDA PAR'ın Filistin mitingi: İmamoğlu da mesaj gönderdiGelecek, Saadet ve HÜDA PAR’ın Filistin mitingi: İmamoğlu da mesaj gönderdi

‘Erdoğan’dan ses bekliyorum’

Karamollaoğlu’nun ardından konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu sözlerine İsrail protestolarındaki polis müdahalelerini eleştirerek başladı. Davutoğlu, “İçişleri Bakanlığı’na sesleniyorum; dün yapılan Filistin’e destek için toplanan vatandaşlarımıza sıkılan biber gazı ahirette hesabı sorulacak bir eziyettir. Hiçbir gösteri engellenmesin. Burası İngiltere değil, Almanya da değil” dedi.

Davutoğlu, “Türkiye derhal insani yardım koridoru açılmasına öncülük etsin. Mısır’la derhal görüşülsün ve Vefa kapısından koridor açılsın” çağrısı yaptı.

Davutoğlu devamında, “İsrail büyükelçisi derhal Türkiye’den gönderilmelidir. Biz arabuluculuk yapmayı da biliriz. Üç savaşta da arabuluculuk bizzat benim üzerimden yürütüldü. Bugün de resmi görevimiz olmasa da arabuluculuk görevimizi sürdürüyoruz. Filistin için birlikte ağladığımız liderin 10 gündür sesinin çıkamamasını benim yüreğim kabul etmiyor. Erdoğan’dan ses bekliyorum. Derhal ulusal yas ilan edelim. TBMM heyeti oluşturulsun, bu bombalanan hastaneye gitsin. Burada konuşmakla olmaz” dedi.

Davutoğlu ve Karamollaoğlu Filistin Büyükelçisi Mustafa'yı ziyaret ettiDavutoğlu ve Karamollaoğlu Filistin Büyükelçisi Mustafa’yı ziyaret etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.