Davutoğlu’ndan Erdoğan’a cenaze tepkisi: Bu ahlakı ne zaman kaybettik biz

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu Özgür Özel’in şehit cenazesinde yuhalanmasının ardından Özel’i hedef gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Bu ahlakı ne zaman kaybettik biz” diye tepki gösterdi.

Siyaset 27 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu TBMM’de Saadet grubunun toplantısında kürsüde kalp krizi geçiren ve hastanede hayatını kaybeden Saadet Partili Hasan Bitmez ile ilgili “Vefatından yaklaşık bir hafta önce iki saat kadar birlikte baş başaydık. Üslubunda nezaket ve kararlılık vardı. Ve bu Meclis kürsüsünde konuşurken, Gazze’deki kardeşlerinin gayretini anlatırken, son nefesinde de tarihin şahitliğine ve Allah’ın huzuruna bütün vicdan sahibi milletvekillerini davet ederken vuslata kavuştu. Allah bize de Hasan kardeşimiz gibi son nefeste cehdi, gayreti, mazlumların hakkını savunmayı nasip eylesin” dedi.

Davutoğlu grubun düşmemesi için Saadet Grubuna transfer olan CHP’li Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap’a ve CHP’ye de teşekkür etti.

Davutoğlu’ndan temiz siyaset çağrısı: Siyasi destekli soygun varDavutoğlu’ndan temiz siyaset çağrısı: Siyasi destekli soygun var

Davutoğlu 12 askerin şehit olmasının ardından AK Parti, MHP,  İYİ Parti ve Saadet Partisi gruplarının imzaladığı CHP’nin ise imza atmadığı ortak bildiriye değindi. Davutoğlu “Maalesef ortak bir metinde dahi buluşulamamış olması milletimizi derinden yaralamıştır. Gelecek ve Saadet Partisi grubu olarak o gece arkadaşlarımız ve grup başkanvekillerimiz çok gayret sarf etti bir ortak zeminde buluşturabilmek için bütün partileri. Çünkü ne zaman buluşacağız; eğer o acının yaşandığı gün buluşamazsak. Maalesef olmadı. Gönül isterdi ki; 5 değil, 6 partinin de imza attığı bir metinle ‘bu ülkenin çocukları kardeştir ve bu ülkenin birliği için toprağa düşen herkes aziz şehitlerimiz mukaddestir ve onların davasına sahip çıkarız’ diyebilseydik” dedi.

CHP lideri Özgür Özel’in Manisa’da katıldığı cenaze töreninde yuhalanmasına ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öncesindeki söylemlerine tepki gösteren Davutoğlu “Anadolu’da üniversite bitirmeleri, çok yüksek okul okumaları gerekmeyen bizim Toroslar’ın dağlarında dahi Doğu’nun Batı’nın her yerinde iki konuda mutlak mutabakat vardır. Cenaze varsa her şey unutulur. Kan davası unutulur, borçlar unutulur, küslükler unutulur, her şey unutulur ve cenaze makamında sadece tekbir getirilir. Bir cenaze namazı kılındı Manisa’da ve sanki orası siyasi partiler arasında kavga mekanı gibi. Ve maalesef bütün bugünlerde milleti birleştirmesi gereken cumhurbaşkanlığı makamı neredeyse bundan sonraki cenazeleri de ipotek altına alırcasına ‘daha ne günler göreceksiniz’ tarzında halkı ana muhalefet genel başkanına karşı tahrik etti. Düşmanınız gelse cenazede unutursunuz. Taziye kültürünün bir ahlakı vardır, bu ahlakı ne zaman kaybettik biz” diye konuştu.

Esat Oktay Yıldıran’ın isminin okula verilmesine tepki

Davutoğlu 12 Eylül darbesinin ardından Diyarbakır Cezaevi’ndeki işkencelerle anılan Esat Oktay Yıldıran’ın adının İzmir’de bir okula verilmesiyle ilgili şunları söyledi:

“İnsan hakları suçları işlemiş olanları yüceltmeyeceksiniz. 12 Eylül dahil bütün darbelerin hesabını soracaksınız. 28 Şubat’ın faillerinin adları nasıl verilemezse bir okula, 12 Eylül Diyarbakır Cezaevi’nde yaşanan acıların faillerinin isimleri de verilemez. Devleti ve milleti birleştirmenin yolu bu.”

Kızıl Goncalar dizisine destek

Tarikatların hedefinde olan Kızıl Goncalar dizisine dair de yorumda bulunan Davutoğlu şöyle dedi:

“Allah aşkına siz bir kurgu dizi ile değil de gerçek hayatın en sefil örneklerinin sergilendiği ATV’deki gündüz programlarıyla uğraşın. Aile ilişkisinde ensest ilişki dahil her şeyin konuşulduğu sabahtan akşama yayın yapacaksınız, onun sahibi sayın Cumhurbaşkanı’nın damadının kardeşi olacak. Gerçek sahibi belli… Oradaki en ufak açık oturumlara dahil müdahale edeceksiniz ama sabahtan akşama kadar aile yapımızı ortadan kaldıran, her türlü rezilliğin gösterildiği sabah kuşağı programlarına kadınlarımızın bütün mahremiyeti ortaya çıkacak şekilde izin vereceksiniz. Oradan rant elde edeceksiniz. Bundan daha büyük bir ahlaksızlık olmaz.”

Davutoğlu, Akşener’i hedef aldı: İkisi de terör diyen Ortadoğu’yu bilmiyordurDavutoğlu, Akşener’i hedef aldı: İkisi de terör diyen Ortadoğu’yu bilmiyordur

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.