Dedetaş’tan İBB adaylığına yeşil ışık: Siyasette 24 saat çok uzun bir süredir

Üsküdar'ın ilk kadın belediye başkanı Sinem Dedetaş İBB adaylığına yakıştırılıyor. Bu yorum kendisine de soruldu ve Dedetaş 'Siyasette 24 saat çok uzun bir süredir' yanıtını verdi.

Siyaset 20 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Sinem Dedetaş.

Üsküdar tarihinde ilk kez hem CHP’yi hem de bir kadın adayı tercih etti: Sinem Dedetaş yüzde 50’ye yakın oyuyla belediye başkanı. Dedetaş Haliç Tersanesi’nin AVM’ye çevrilmesine karşı çıkarken AK Parti yönetimindeki İBB’nin ‘yasaklısıydı.’ Şimdi belediye başkanı olan Dedetaş’ın gözler üstünde. Fatih Altaylı’nın programına konuk olan Dedetaş merak edilen soruları yanıtladı, İBB adaylığına yeşil ışık yaktı. Zaten sık sık “İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan sonraki yeni İBB Başkanı” yorumlarıyla gündeme geliyordu Dedetaş, Altaylı da bu soruyu kendisine yöneltti.

Altaylı, Dedetaş’a “Herkes size baktığında şunu görüyor, İstanbul’un bir sonraki büyükşehir belediye başkanı siz olacakmışsınız gibi bir hava var. Böyle bir fikriniz var mı? Başınıza bela açmak istemem, parti içerisindeki okları üzerinize çevirmek istemem ama Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığına giderse siz de İBB Başkan adaylığına gider misiniz?” dedi.

Dedetaş “Çok güzel bir yakıştırma. Bunu duyuyorum. Biz kendi içimizde bunları konuşmuyoruz çünkü Üsküdar’a odaklanmamız lazım. Zihin başka yere dağılmamalı. Tabii çok onur verici bir şey. Şunu da biliyorum; siyasette 24 saat çok uzun bir süredir. O yüzden bu gündemin nasıl olacağı, nasıl gelişeceği belli olmayacağı için biz kendi konularımız arasına bunu almıyoruz. En azından layık görülmek bile mutluluk verici” şeklinde yanıt verdi.

Üsküdar’ı ilk kez bir kadın yönetecek: Tersaneye girişi yasaktı, belediye başkanı oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.