DEM Parti’den Başak Demirtaş yanıtı: Aday başvurularımız sürüyor

Partisinin grup toplantısında konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan Başak Demirtaş'ın adaylığına ilişkin soruya yanıt verdi. Bakırhan DEM Parti Grup Başkanvekili Temelli'nin ifadesine benzer bir açıklama yaptı.

Siyaset 23 Ocak 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan partisinin Meclis’teki grup toplantısında konuştu. Yerel seçimler nedeniyle seçmen kayıtlarının değiştirildiğini savunan Bakırhan “Sahte seçmen üretiyorlar. Bu konuda basını, kamuoyunu uyarmak istiyorum. Iğdır’da, Siirt’te, Kars’ta nerede jandarma binası varsa sahte seçmenle doldurdular. Çünkü bunların tek bir kıblesi vardır, o da hiledir” dedi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan da 12 Ocak’taki basın açıklamasında bu konuya değinmiş, Şırnak’ın işsizlik nedeniyle göç veren bir kent olmasına rağmen yerel seçimlere aylar kala 8 bin 342 seçmen artışı yaşandığını söylemişti.

Bakırhan sözlerine “Sahte seçmen üretiyorlar. Bu konuda basını, kamuoyunu uyarmak istiyorum. Iğdır’da, Siirt’te, Kars’ta nerede bir jandarma binası varsa sahte seçmenle doldurdular. Çünkü bunların tek bir kıblesi vardır o da hiledir. Iğdır’da 2019 seçimlerini bin 500 oyla kazandık. Gelecek seçim için 4 bin 361 kaçak seçmen taşımışlar. Yine Milletvekili seçildiğim Siirt merkezde bin 161 oy farkla kazanmıştık. Şimdi Siirt merkeze an az 6 bin 819 seçmen taşımışlar” diye devam etti.

31 Mart’taki yerel seçimlerde kazanmanın şifresinin kent uzlaşısı politikasında olduğunu söyleyen Bakırhan “Derdimiz öyle kimin, hangi belediyeyi alacağıyla ilgili değil. Kim bizimle birlikte hareket etmek istiyorsa demokratik, adil bir Türkiye’nin şifresi olan Türkiye uzlaşısına hazır olmalıdır” dedi. DEM Parti seçimde kent uzlaşısı politikası izleyeceklerini duyurmuştu ve ön seçimle şehirlerin istediği ismi aday gösterme kararı almıştı.

Başka bir kimliğin zorla dayatılmasına karşı olduklarını ifade eden Bakırhan “Biz bu topraklarda doğduk Türkiye’de yaşayan Kürtler olarak Kürt olarak yaşamak istiyoruz” dedi.

Bakırhan İstanbul siyasetini hareketlendiren Başak Demirtaş’ın adaylık çıkışına konuşmasında değinmese de sonra gazetecilerin sorusunu yanıtladı. Başak Demirtaş “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için henüz partimiz DEM Parti’den bize bir öneri gelmedi, ama halk ister, partimiz de uygun görürse, demokrasi ve toplumsal barışın önünü açacağına inanırsak, düşünebiliriz” demişti. Bu konuyla ilgili DEM Parti ‘sürpriz’ açıklaması yapmıştı.

Bakırhan da “Başak Demirtaş aday olacak mı?” sorusuna “Aday başvurularımız her yerde devam ediyor. Birkaç gün sonra MYK toplantımız var. Orada bunları değerlendireceğiz” yanıtı verdi. DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli de dün 10Haber’e yaptığı açıklamada “Kendisi aday olursa tabii ki komisyonlarımız değerlendirir. Adaylık başvurusu yapması gerekiyor” demişti.

Özel'den Erdoğan'a 'DEM Parti' yanıtıÖzel’den Erdoğan’a ‘DEM Parti’ yanıtı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.