Bakırhan’dan Bahçeli’ye: Bunların konuşmalarından hakareti çıkarın geriye bir şey kalmaz

MHP lideri Bahçeli'nin , HEDEP'lilere hakaret eden Meclis Başkanı Celal Adan'a sahip çıkmasına HEDEP lideri Bakırhan'dan yanıt geldi. Bakırhan, "Küfür ve hakaretleri bunların konuşmalarından çıkarsanız geriye bir şey kalmaz" dedi.

Siyaset 31 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, ilk kez partisinin Meclis’teki grup toplantısında konuştu ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Meclis Başkanı Celal Adan’a destek çıkmasına tepki gösterdi. Celal Adan, HEDEP’lilere hakaret etmiş ve bu da mikrofondan duyulmuştu. Bahçeli de partisinin grup toplantısında Adan’ın sözlerinin kendi sözleri olduğunu söyledi.

Bakırhan’ın Bahçeli’ye yanıtı, “Bunların hakaretten küfürden anti demokratik uygulamaları savunmaktan başka işleri yok. Küfür ve hakaretleri bunların konuşmalarından çıkarsanız geriye bir şey kalmaz” oldu. Ayrıca Bakırhan “Sizin arkanızda çeteler mafyalar olabilir bizim arkamızda halklarımız var, Türkler, Kürtler, emekçiler var. Bizim parti tarihimiz mücadele tarihidir. Bugün cumhuriyetin demokrasi ile buluşması bu toprakların bir halklar bahçesine dönüşmesi için ne gerekiyorsa sorumluluk almaya hazırız. Buna gücümüz de cesaretimiz de var” dedi.

Bahçeli’den Adan’a destek, HEDEP’e tepki

Öte yandan Kocaeli 1 No’lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde bulunan ve Kobani davasında yargılanan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak cezaevinde yedi yılını doldurdu ancak tahliye edilmedi. Bakırhan da bu konuya ilişkin açıklamasında “Bu devletin kendi anti-demokratik yasalarına göre en uzun tutukluluk süresi 7 yıl olmasına rağmen, 7 yılı aşkın süredir tutuklu yargılanan, henüz hüküm almamış Kışanak içeridedir. Buradan bir kez daha yargıya, bu kararı verenlere, kendi hukukunu çiğneyenlere seslenmek istiyoruz; Gültan Kışanak bu halkın iradesi, seçilmiş temsilcisidir. Derhal serbest bırakılmalıdır. TİP Milletvekili Can Atalay şahsında da hukuk katledilmektedir. Göklere çıkardıkları, en son karar merci olarak saydıkları AYM, bir karar verdi; Can Atalay’ın dokunulmazlığı olduğunu ve yargılanmasının milletvekili sürecinin sonrasına bırakılması için derhal serbest bırakılmasını istedi. Ancak yerel mahkeme kararı hiçe sayarak Can Atalay’ın serbest kalmaması için dosyayı Yargıtay’a iletti. Buradan Can Atalay’ın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz ve bu konuda üzerimize düşeni yapacağız. Şimdi biz AYM kararlarına mı inanacağız, 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesinin kararlarına mı, Yargıtay’a mı inanacağız? Bunun cevabını ‘Yeni Anayasa’ tartışmaları yürüten hükümet bir zahmet bize söylesin. AYM ne işe yarar? Bir işe yarıyorsa 13’üncü ACM ne yapıyor?” dedi.

Meclis’te küfür gerginliği: HEDEP kürsüyü işgal ettiMeclis’te küfür gerginliği: HEDEP kürsüyü işgal etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.