DEM Parti’den CHP’ye ziyaret: ‘Muhalefet olarak daha fazla bir araya geleceğiz’

CHP lideri Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesinden bir gün sonra DEM Parti Eş Genel Başkanları, CHP Genel Merkezi’nde Özel ile görüştü. Seçim, yeni anayasa gibi başlıkların konuşulduğu ziyaretin ardından liderler ortak açıklama yaptı.

Siyaset 3 Mayıs 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları'nın CHP lideri Özgür Özel'i ziyaretinden

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya geldi. Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan saat 12.30’da CHP Genel Merkezi’ne geldi. Özgür Özel, Genel Merkez’de Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan’ı karşıladı.

Özgür Özel’e CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer de eşlik etti.

Görüşmenin ardından Özgür Özel ile Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Siyasette ‘yumuşama’ rüzgarı: Erdoğan ve Özel’den art arda ılımlı mesajlarSiyasette ‘yumuşama’ rüzgarı: Erdoğan ve Özel’den art arda ılımlı mesajlar

Özel, ziyaret için Eş Genel Başkanlara teşekkür etti. Özel, görüşmede yerel seçim sonuçlarını değerlendirdiklerini belirterek, “Tüm siyasetçilerin ve tüm siyasi partilerin seçim sonuçlarından yapacakları ve ortaya koyacakları yeni siyaset için deyim yerindeyse yazdığı mektuptaki mesajları doğru okuması önemlidir” dedi.

Görüşmeye ilişkin bilgi veren Özel, “Bu anlamda hem yerel seçim sonuçları, genel seçime etkileri, Türkiye demokrasisinde yaşadığımız sorunlar, krizler ve içinde bulunduğumuz hafta bolca konuşulan gündemler. Sayın Meclis Başkanımızın her iki partiye ve diğer partilere gerçekleştirdiği ziyaretler, dün sayın Cumhurbaşkanı ile benim gerçekleştirdiğim görüşmeyi değerlendirme fırsayı bulduk” diye konuştu.

Bakırhan: Daha fazla bir araya geleceğiz

Tuncer Bakırhan, “Bugün hem seçim sonuçlarını değerlendirdik. Verimli bir görüşme oldu. Kendilerini yerel seçimlerden aldıkları sonuç nedeniyle tebrik ettik. Bugüne kadar siyaset kurumu arasında duvarlar örülmüştü, kutuplaşma vardı. Siyaset kurumu özgürce, rahat bir ortamda tartışamıyordu. 31 Mart’ta halk, siyaset kurumuna çok önemli bir mesaj vermişti” ifadelerini kullandı.

Ülkede ciddi sorunların olduğunu belirten Bakıran, “Bu aynı zamanda ana muhalefet partisinin görevlerinden birisidir. Önümüzdeki günlerde muhalefet olarak daha fazla bir araya geleceğiz” dedi.

Anayasa tartışmalarının da değerlendirildiğini belirten Bakırhan, “Bir samimiyete ihtiyaç var. Şu andaki mevcut iklime bakıldığı zaman bir samimiyet sorunu görülüyor. Bu konuda bir normalleşmeye, bir yol temizliğine ihtiyaç var” diye konuştu.

Hatimoğulları’ndan Özel’e tebrik

Tülay Hatimoğulları ise “Hem CHP’nin 31 Mart seçimlerindeki başarısını hem de ondan sonraki seçimde Türkiye ve bölgedeki siyasal süreçleri görüşmeleri değerlendirmek için bir görüşme talebimiz olmuştu. Sayın Başkan sizleri tebrik ediyoruz, başarılarınızın devamını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Özel’den Van mesajı

Özel ise, “DEM Parti’nin seçimleri kazanan belediye başkanlarını tebrik ediyorum. Geçmiş yerel seçimlerden sonra Türkiye demokrasisi önemli bir yara almıştı kayyum atamalarıyla. Bu seçimde önce Van’daki durum ortaya çıktı. Orada çok önemli bir dayanışma sergilendi toplumun tüm kesimleri tarafından. Ve ikinciye mazbata verilmesi gibi bir yanlıştan dönüldü. Şu ana kadar herhangi bir kayyum uygulaması yaşanmamış olmasından dolayı ihtiyatlı bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim” dedi.

Bahçeli işareti vermişti: ‘DEM Parti’ye kapatma davası kapıda’ iddiasıBahçeli işareti vermişti: ‘DEM Parti’ye kapatma davası kapıda’ iddiası

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.