Özgür Özel’den Manisa’da yerel seçim mesajı… Yeni dönem takvimi belli oldu

CHP’de genel başkanlık yarışını kazanan Özgür Özel ilk ziyaretini memleketi Manisa’ya yaptı, yerel seçim mesajı verdi. Yarın yapılacak devir teslim töreninin detaylarını anlatan Özel’in yeni dönem takvimi de belli oldu. Özel ilk PM toplantısını 11 kasımda, grup toplantısını ise 13 kasımda yapacak.

Siyaset 7 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Cumhuriyet Halk Partisi’nde genel başkanlık yarışını kazanan Özgür Özel ilk ziyaretini memleketi Manisa’ya yaptı. Özgür Özel Manisa’daki programı öncesi İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na geldi. Burada Özel’i İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP il teşkilatı ve ilçe belediye başkanları karşıladı.

Yoğun ilgi ören Özel kalabalık arasında ilerlemekte güçlük çekti. Davul zurna eşliğinde meşalelerin yakıldığı karşılama programı sonrası Özel kara yolu ile Manisa’ya gitmek üzere yola çıktı.

“Manisa’dan başka bir yürüyüşe başlıyoruz. Çetin ve zorlu bir yola çıkıyoruz” diyen Özgür Özel memleketinden yerel seçimlere ilişkin mesaj verdi.

Daha önce istifa edenlerden partiye dönmek isteyenler olduğuna işaret eden Özel kapılarının herkese açık olduğunu söyledi.

Özel “Bu önümüzdeki yerel seçimlerde eğer bir büyük başarıyı hep birlikte kazanırsak bu iktidar halkı, bu fakirlik, bu hayat pahalılığı, bu enflasyon, bu işsizlikle daha fazla tutamaz. Yerel seçimler gelecek genel seçimlerin anahtarı olacak. Hep birlikte çalışacağız, hep birlikte başaracağız, iktidarı değiştireceğiz” dedi.

Özgür Özel’i memleketinde coşkulu bir kalabalık karşıladı.

Devir teslim töreninin detaylarını anlattı

CHP’nin parti içi hiçbir meselesi kalmadığını belirten Özel devir teslim töreninin detaylarını da anlattı. Özel “Sevgili eşim Didem ile birlikte yarın sabah Ankara’ya gidiyoruz. Öğle saatlerinde Kemal Bey ve Selvi Hanım’ın evlerinde kahvelerini içiyoruz. Hep birlikte devir teslim törenini yapacağız ve iktidar yürüyüşünü oradan başlatacağız. Bu partide hiçbir kin, hiçbir nefret, geçmişten hiçbir hesap barındırmıyorum” dedi.

Yerel seçim adayları için anket formülü

Seçimlerde adayların ön seçimle belirleneceğinin altını çizen Özel “Belediye başkanı seçiminde değişime destek vermeyenlere görev vermemek ne demek… Ankete bakılacak, millet kimi istiyorsa o görevine devam edecek. Bundan sonra, seçimden önce herkes söyler, bunu da size söylüyorum, söz, yetki, karar örgütün olacak. Ön seçim milletvekilliği seçimlerinde istisnasız uygulanacak” diye konuştu.

Özel “Manisa’dan bundan sonra tek bir şey istiyorum; Özgür Özel’in memleketinde tüm ilçe belediyelerinde ve büyükşehir belediyesinde Özgür Özel’in partisinin belediye başkanlığını istiyorum” dedi.

Özel’in yeni dönem takvimi belli oldu

Özel’in takvimi de belli oldu. Parti Meclisi (PM) ile ilk toplantısını 11 Kasım Cumartesi günü yapacak olan Özgür Özel üyelerin görüşlerine başvurarak “A takımı” denen Merkez Yönetim Kurulu’nu (MYK) oluşturacak. Özgür Özel’in yeni MYK’sının geniş kapsamlı olacağı ve her alana atama yapacağı belirtiliyor.

Yeni MYK’nın 13 Kasım Pazartesi günü yapılacak ilk toplantısına başkanlık edecek Özel salı günü de genel başkan olarak ilk kez grup toplantısında milletvekillerine hitap edecek.

Özel’in genel başkan olarak ilk yurt içi ziyaretini perşembe günü deprem bölgesi Hatay’a yapması bekleniyor. Özel Hatay’ın ardından Osmaniye’yi ziyaret edecek.

Altı ayda bir kurultay delegeleriyle bir araya gelmesi beklenen Özel il başkanlarıyla da daha sık görüşecek. Özel ilk il başkanları toplantısını ise 18-19 Kasım’da yapacak. Özel’in “değişim” mesajlarında yer alan daha demokratik bir tüzük için de gelecek haftalarda bir “tüzük kurultayı” toplaması bekleniyor.

Özgür Özel'in Manisa Barış Eczanesi’nden CHP’nin 12’nci katına yolculuğuÖzgür Özel’in Manisa Barış Eczanesi’nden CHP’nin 12’nci katına yolculuğu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.