İmamoğlu: Genel başkanımızın destek vermesi sevindirici

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeniden adaylığıyla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının sorulması üzerine, 'Bu yolculuğuma tabii ki sayın genel başkanımızın bir destek vermesi ve 'adayımızdır' demesi sevindiricidir' dedi.

Siyaset 14 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSBAK A.Ş.’de elektrikliye dönüştürülen İETT otobüsünün tanıtımının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Belediye Başkanlığı için, “Ekrem İmamoğlu adayımızdır” sözlerinin ardından ilk kez konuşan İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’na, “neden davet edilmedim?” telefonu açtığına dair iddialara da yanıt verdi.

İmamoğlu “İBB Başkanı olarak, CHP’nin bir evladı olarak, ‘İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yolculuğunda yola çıkıyorum, bu yolculukta varım’ demekle fikrimi, niyetimi açıklamıştım. Ben tabii bu söylediğim kelimeden daha fazlasını kuramam. Partimizin, tüzüğümüzün gerekleri var. Bu yolculuğuma, tabii ki Sayın Genel Başkanımızın destek vermesi ve ‘Adayımızdır’ demesi sevindiricidir. Benim için değerli bir kanaattir, değerli bir tariftir” dedi.

‘Her zaman görüşüyorum’

“Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul programlarından haberdar edilmediğiniz, Kılıçdaroğlu’nu arayıp nedenini sorduğunuz söyleniyor” yönündeki soru üzerine ise İmamoğlu, “Yani bu sorunun muhatabı değilim. Bu konuşmaların, daha önce bir gazeteye vermiş olduğum beyanın dışında, ilave bir beyanım bugün olmayacak. Her zaman görüşüyorum. Hangi konuda kafamda bir soru işareti var ise ya da öğrenmesini istediğim bir husus var ise, Sayın Genel Başkanımızla, 28 Mayıs itibariyle, 29 Mayıs’tan beri bugüne kadar, her konuda ama yüz yüze ama telefonla bazen yazışarak diyaloğumu hiç kesmedim” ifadelerini kullandı.

‘İttifak kapısını kapattı düşüncesine katılmıyorum’

İyi Parti lideri Meral Akşener ile İstanbul’da ittifak olup olmayacağına dair de konuşan İmamoğlu, “İttifak kapısını kapattı düşüncesine katılmıyorum” dedi.

İmamoğlu, şöyle devam etti:
Sayın Akşener’le biz, seçimden sonra, farklı konularda birkaç kez görüştük. Telefonla görüştük. Ama bu süreçlerle ilgili bir istişaremiz ya da bir diyaloğumuz başlamadı. Bunun olması için, önce bizim siyasi olarak kendi içimizdeki süreçlerin olgunlaşması değerlidir. Tabii ki kendileriyle de sohbet etmek, diyalog kurmak, daha önce olduğu gibi isterim. Sayın Akşener’in açıklamalarını ilgiyle takip ediyorum. Özenle izliyorum ve dinliyorum. Ben, Türkiye’nin, ülkemizin geleceğine dair, hele hele İstanbul’un geleceğine dair… Ki İstanbul, sadece bir yerel seçim değildir. Bunu herkes biliyor. Bu manada diyalogların kapalı olmayacağını düşünüyorum. Ben, az önce sizin ifade ettiğiniz gibi, kapıları kapattığı düşüncenize de katılmıyorum.”

İmamoğlu Tuzla davasında duruşmasız beraat ettiİmamoğlu Tuzla davasında duruşmasız beraat etti

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.