Erdoğan bu kez Kılıçdaroğlu’na sahip çıktı: Günah keçisi ilan edip yalnızlığa ittiler

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün eski CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu gündemine aldı ama bu kez her zamankinden farklı şekilde. Çünkü Erdoğan her konuşmasında yerdiği Kılıçdaroğlu'na bu kez 'üzüldü.'

Siyaset 20 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün AK Parti Yalova Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. Burada Yalova ilçelerinin belediye başkan adaylarını açıklayan Erdoğan muhalefet partilerini de topa tuttu. Özellikle CHP’yi hedef alan Erdoğan, bu partinin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan da bahsetti.

Yerel seçimlere kısa bir süre kala CHP ile DEM Parti arasındaki görüşmeler sürüyor ve iki partinin de komisyonları ‘güç birliği’ için çalışma içinde. Bunu her iki parti de kamuoyuna açıkladı. DEM Parti’nin İstanbul için izleyeceği yol haritası henüz bilinmemekle beraber aday da açıklamadı. CHP’nin adayıysa beklendiği gibi mevcut başkan Ekrem İmamoğlu oldu. AK Parti ise bu yarışa eski Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum’la girecek.

Erdoğan’ın gündeminde de işte bu DEM Parti-CHP görüşmeleri vardı. Erdoğan “Gazi Mustafa Kemal’in partisini götürdüler, bölücü örgütün partisi DEM’e verdiler. Bay Kemal’i günah keçisi ilan edip yalnızlığa iterek başa Özel’i getirenlerin ilk işi, bölücü örgütün güdümündeki partiyi DEM’lemek oldu” dedi.

Aynı konuşmasında Erdoğan, Gezi Davası’ndan tutuklu bulunan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ı da hedefe aldı ve “Bu zihniyet 18 yıl hapse mahkum olmuş bir siyasetçiyi TBMM’ye taşımak için cezaevlerindeki terör örgüt mensuplarını salmanın hesabını yapıyorlar. 3-5 oy fazla oy almak için hoyratça çiğnenmedik ilke bırakmadılar” diye konuştu.

CHP ve DEM Parti’nin yediklerinin içtiklerinin ayrı gitmediğini söyleyen Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Milletin lehine ne iş varsa CHP ve DEM birlikte iş koyuyor. SİHA’lardan rahatsız olanlar bunlar, bölücü emellere set çeken sınır ötesi harekatlarımızdan rahatsız olanlar bunlar. 30 yıllık işgalin ardından Karabağ’ın özgürlüğüne kavuşmasından rahatsız olanlar bunlar. İsrail-Filistin arasında ne yazık ki İsrail’in yanında yer alanlar bunlar. Hırsızlıkları, yolsuzlukları, Belediyelerde yolsuzlukları ortaya çıkınca gazetecilere saldıran kadınlarımıza küfür edenler yine bunlar. Siyasette seviyeyi daha ne kadar düşürebilirler dedikçe her gün yeni bir skandalla çukurlaşanlar yine bunlar.”

İmamoğlu Erdoğan'ın sözlerini hatırlattı: Millet İstanbul'a ihanet edeni sevmezİmamoğlu Erdoğan’ın sözlerini hatırlattı: Millet İstanbul’a ihanet edeni sevmez

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.