Tanju Özcan yürüyüşüne başladı

Tanju Özcan CHP genel merkezine Bolu'dan yürümeye başladı. CHP Sözcüsü Öztrak, Özcan'a 'Cümrü kadar yer yakar' dedi.

Siyaset 4 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

CHP’den kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan bayramdan önce açıkladığı gibi dün Ankara’daki CHP genel merkezine yürümeye başladı. Özcan,  Bolu Anıtpark’ta Atatürk anıtı önünden yürüyüşüne başlayan Özcan, kendisini uğurlamaya gelen vatandaşlara bir konuşma yaptı.
“Geldiğimiz noktada mecliste çok büyük bir çoğunluk Atatürk’ün isminden bile hazmetmiyor. Ama bu arada 40 kadar da badem bıyıklıyı biz göndererek onlara destek vermiş olduk bir anlamda. Atam senin kurduğun ve Cumhuriyeti kuran Halk Partisi, başarısız insanlar tarafından yönetiliyor. Hatta bu gaflet içerisindeki CHP yönetimi partiyi Sorosçulara, terör sevicilerine, badem bıyıklılara peşkeş çekmeye çalışıyor.
Hatta benim gibi samimi Atatürkçüleri ihraç etme suretiyle yıllardır mobbing ile partiden uzaklaştırmaya çalışıyor. İstiyorlar ki CHP Atatürkçü gömleğini çıkartsın. İşte ben de bu sebeplerle sizin huzurunuzdan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezine az sonra bir yürüyüş gerçekleştireceğim” diye konuştu.

Öztrak’tan yanıt

Tanju Özcan’a yanıt CHP Sözcüsü Faik Öztrak’tan geldi. Faik Öztrak “Belediye Başkanları öncelikle kendi illerinin, ilçelerinin sorunlarını çözmeli, hemşerilerine en iyi hizmeti vermeye çalışmalı. Tanju Özcan, vereceği hizmetlerde hükümet engel çıkardığı için yürüseydi başımızın üstünde yeri vardı. Kendisinin iddiaları akıl işi değildir. Ama bilinen bir söz vardır, ‘yollar yürümekle aşınmaz, ateş olsa da cümrü kadar yer yakar.’ Bolu’nun dünya kadar sorunu var, Tanju Bey yürümekle vakit harcayacağına Bolu’nun sorunlarını çözsün” dedi.

Özcan’dan “çapsız” cevabı

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan yürüyüşün 10’ncu kilometresinde mola vererek kendisiyle beraber yürüyüşe eşlik eden gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Faik Öztrak’ın sonradan CHP’li olduğunu dile getiren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Vallahi tam Faik Öztrak’a yakışan çapsız açıklamalar olmuş. Aslında ona cevap vermeye bile değmez ama birkaç şey söyleyeyim. Önce Faik Bey bahçıvan ama biberi yok sözcü ama hiçbir şeyden haberi yok. Yani şimdi Bolu’da anketçiler soruyorlar ‘Bolu’nun en büyük sorunu nedir?’ diye. Sorun yok cevap çıkıyor. Son dört yılda yapılmış bütün anketlere bakarsanız Türkiye’nin en başarılı ilk beş belediye arasında çıktığımız görülüyor. Türkiye’nin en temiz şehrinde yaşıyoruz. Sayın Faik Öztrak, bunlardan haberi olmadığı için o Fildişi kulesinden çıkmadığı için. Bir de Faik Öztrak sonradan CHP’li olmuş bir adam. CHP üyesi olmuş bir adam. Yani bürokrasi koltuğundan gelmiş. Ondan sonra direkt CHP’de milletvekili olarak başlamış. MYK’da hızlı bir şekilde yükselmiş. İşte Abdüllatif Şener’i gördük. Yarın bunun elinden koltuğu alırsanız partiyi ilk eleştiren insanlardan biri de bu olur. O yüzden hani hep tekrarlıyorum. Bahçıvan ama biberi yok parti sözcüsü ama hiçbir şeyin haberi yok” ifadelerini kullandı.

Bugün ‘adalet yürüyüşü’ne başlayacak olan Tanju Özcan’dan tek şartBugün ‘adalet yürüyüşü’ne başlayacak olan Tanju Özcan’dan tek şart

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.