Özel Balıkesir’de: Biz İYİ Parti’ye teslim ettik, onlar da AK Parti’ye

CHP lideri Özel Balıkesir'de önceki seçimde İYİ Parti'ye Balıkesir'i bıraktıklarını ancak onların da kenti AK Parti'ye teslim ettiğini söyledi. Özel beş yıl boyunca İYİ Parti'den 'size borçluyuz' sözü duyduklarını hatırlatıp sitem etti.

Siyaset 26 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
CHP lideri Özgür Özel.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel yerel seçimlere günler kala Balıkesir’deydi ve ilin üç ilçesi Edremit, Bigadiç ve Bandırma’da halka seslendi. Edremit’te İYİ Parti’ye tepki gösteren Özel “Bundan beş yıl önce Balıkesir Büyükşehir Belediye seçiminde adayımız Ahmet Akın’dı. Allah var ya hepimiz biliyoruz. Ahmet Akın adım adım büyükşehir belediye başkanlığına gidiyordu. Sonra ittifak siyaseti gereğince Balıkesir’i istediler. Parti dedi ki ‘her yer olur da Balıkesir olmaz.’ Ama inanılmaz ısrar vardı ve ‘Balıkesir olmazsa ittifak olmaz’ dediler. Herkes döndü, Ahmet Akın’ın yüzüne baktı. Ahmet Akın’ın gözleri yaşlandı, boğazı düğümlendi, ama ‘partim içinse, ülkem içinse yaparım bu fedakarlığı’ dedi. Ben oradaydım, hepimiz oradaydık. O gün İYİ Parti’ye Balıkesir bırakıldı. Israrla isteyen kişi İsmail Ok’tu. Biz ellerimizle Balıkesir Büyükşehir’i İsmail Ok’a verdik. İsmail Ok da aldı gözümüzün önünde gitti AK Parti’ye verdi. Sonra kendisi de AK Parti’ye geçti. Şimdi de ödüllendirildi, AK Parti’den milletvekili oldu.

O günlerde CHP olarak üstümüze ne düşüyorsa yaptık. Beş yıl boyunca hep şu konuşuldu: Bizim size borcumuz var. Bilhassa Ahmet Akın’a, Balıkesir’e borcumuz var. Bu süreçte çok istedik ki Ankara’da bir ittifakla, işbirliğiyle Balıkesir’deki bu tarihi hesabı birlikte halledelim. Biz Ankara’da halledemedik. Ankara’da olmadı, ama Balıkesir’de sandığın başında vicdan ittifakı olacak dedim Ahmet Akın’a.”

 

Edremit’te halk mitinge dövizlerle katıldı.

Özel Bigadiç’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüksek enflasyon üstünden yüklendi. “Tepeden bakıp emekliyi hakir görüyorlar. O tepeden baktığınız o küçük şeyler ömrü boyunca çalışmış birer karınca. Size söz veriyorum kimseyi karınca gibi ezdirmem” diyen Özel gençlere de şöyle seslendi:

“Gücümüzü sandıkta göstererek kurtulabiliriz, o sandık önümüzdeki pazar günüdür. Bütün gençleri kendi geleceklerine ve Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğine sahip çıkmaya çağırıyorum. Gençler, benim işim kolay çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyet’i kurdu, dedi ki; ‘Cumhuriyeti biz kurduk onu yüceltecek ve yükseltecek sizlersiniz.’ Ben tüm gençlerimize sesleniyorum, çok sevdiğinizi Atatürk’ün emaneti sizleredir, emanete sahip çıkın.”

Özel Türkiye’nin en önemli bor madeninin Bigadiç’te olduğunu da hatırlattı. Bigadiç’teki borun katma değerinden yararlanılamadığını belirten Özel burada çıkarılan madenin başka yerde işlendiğini söyledi. Bin 200 işçinin çalıştığı işletmenin kapasitesinin artması gerektiği belirtilen Özel “istihdam yok burada. İstanbul’dan pahalı su kullanıyorsunuz, bu konuda önemli çalışmalar var. Ahmet Akın söz veriyor, bölgenin en ucuz suyunu Balıkesir’e, Bigadiç’e getireceğim ve çeşmeden içilebilir su akıtacağım diyor. Süt üreticisinin çilesi de Ahmet Akın’la birlikte bitecek. Balıkesir’de 52 bin dönüm sulanabilir arazi var ama 24 bin dönümü kullanılıyor, 28 bin arazi sulanamaz halde. Ahmet Akın tarımsal sulamadan beş yıl ücret almayacağım diyor” dedi.

Özel Bigadiç’teki sözlerini şöyle noktaladı:

“Karşımızda tehdit edenler var. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı esnaf odalarını tehdit etmiş, esnafı, sanayiciyi… Cumaya kadar tavrınızı değiştirin demiş, Onlar biliyor ki Ahmet Akın, Balıkesir’de zafer yakın. Onlar Balıkesir’in iyi günleri için Ahmet Akın’ı destekliyor diye tehdit etmiş. Ben şöyle söyleyeyim Balıkesir Büyükşehir’in şu an ki Belediye Başkanı’na; kimseyi tehdit etme, ama edersen Balıkesir’in insanı ne tehditler gördü, teslim olmadı. Sen pazartesiye gün vermişsin, bak Bigadiç sana gün veriyor. Bu pazar senin alnını karışlayacaklar. Eski ittifak ortaklarımız başka bir partiye oy verirse AK Parti kazanır, ama CHP’ye verirse sadece CHP kazanmaz, Ahmet Akın’la birlikte CHP’liler, İYİ Partililer, Demokrat Partililer, DEVA, Gelecek, Saadet kazanır, yani Balıkesir kazanır. Oyu başka partiye verirsen AK Parti, Ahmet Akın’a verirsen sen kazanacaksın. Pazar günü sandıklara koşun, Balıkesir’in yüzünü güldürün, size inanıyorum.”

Özgür Özel Kilis ve Gaziantep'te: Yarış kafa kafayaÖzgür Özel Kilis ve Gaziantep’te: Yarış kafa kafaya

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.