DEM Partili belediye başkanı partisinden istifa etti

DEM Parti'nin Birecik'te seçilen adayı Mehmet Begit dört belediye meclis üyesiyle birlikte partisinden istifa etti. Begit belediyenin dışarıdan yönetilmek istendiğini savundu.

Siyaset 30 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
DEM Parti'nin adayı olarak Birecik'te belediye başkanı seçilen Mehmet Begit.

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde 31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanlığı DEM Parti kazandı. Birecik Belediye Başkanı Mehmet Begit oldu. Ancak Mehmet Begit ile meclis üyeleri Mahmut Dirier, Sakıp Yaşar, Reşit Çelikhan ve Ahmet Arar partilerinden istifa etti.

İstifa etme gerekçelerini de basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurdular. İddialarına göre belediye dışarıdan yönetilmek isteniyordu. Söylediklerinin DEM Parti üyeleriyle alakası olmadığını söyleyen Begit seçimden sonraki sürece işaret etti. Begit “Öncelikle belirtmek gerekir ki söyleyeceğim lafların kesinlikle bize güvenip oy veren DEM Parti üyeleri ile bir ilgi ve alakası yoktur, ancak seçimden sonraki süreç içinde özellikle bir grup tarafından bayrağımıza, Atatürk posterine ve Cumhurbaşkanı posterine yapılmak istenen müdahaleleri kabul etmemiz mümkün değildir. Ayrıca seçimden sonraki süreç içinde dışarıdan yönetme hususunda baskılar oluşmaya başladı. Ben ilçemizi Birecik halkıyla yönetmeye talibim. Birecik ilçesini sadece Birecik halkı yönetir. Bu hususta kararlıyım. Hiçbir irade halkın iradesinin üstünde değildir. Bu sebeplerden dolayı DEM Partiden dört encümen üyesi arkadaşımla istifa ediyorum. Birecik Belediye Başkanlığı görevime encümen arkadaşlarımla bağımsız olarak devam ediyoruz. Birecik halkının emrindeyiz” dedi.

Mehmet Begit Birecik’te yüzde 54.39 oranında oy almıştı. Ona en çok yaklaşan yüzde 28.51 oyla AK Parti’nin adayı Mahmut Mirkelam’dı.

Bahçeli işareti vermişti: ‘DEM Parti’ye kapatma davası kapıda’ iddiasıBahçeli işareti vermişti: ‘DEM Parti’ye kapatma davası kapıda’ iddiası

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.