Özel, Bahçeli’ye yanıt verirken İYİ Parti’ye gönderme yaptı

CHP lideri Özgür Özel partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli’nin kendisiyle ilgili sözlerine yanıt veren Özel “Siz rant ittifakısınız, biz Türkiye ittifakıyız” dedi. Özel sözlerinin devamında CHP’yi hedef alan İYİ Parti’ye de gönderme yaptı.

Siyaset 30 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel partisinin TBMM’deki grup toplantısında önce Cumhur İttifakı ortaklarını eleştirdi. Özel “Bu Meclis’te iki kişi prompter kullanıyor. Biri Bahçeli, diğeri Erdoğan. İkisinin kablosu da saraydaki bir odaya çıkıyor” dedi.

Ekonomik sıkıntılara dikkat çeken Özgür Özel Erdoğan’ın masraflarından bahsederek “Saray’ın bir günlük maliyeti 33.6 milyon TL. Saray bir asgari ücreti 40 saniyede tüketiyor. Bunu vatandaşımız takdirine sunuyorum. Gelir adaletini sağlamak için mücadele içinde olmak boynumuzun borcu” diye konuştu.

CHP grup toplantısına katılan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nu selamlayan Özel “İşçi ocak ayından başlayarak belirli vergi dilimleriyle gelirini kaybediyor. DİSK’in talebini CHP’liler olarak sahipleniyoruz ve vergide adalet istiyoruz” dedi.

Özgür Özel: Ağzınıza dolamışsınız DEM, milletin derdi zamÖzgür Özel: Ağzınıza dolamışsınız DEM, milletin derdi zam

Simit-çay hesabı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçmişteki simit-çay hesabını hatırlatan Özgür Özel şöyle devam etti:

“Ankara’da bir simit 10 lira, çay 15 lira. Toplam 25 lira. Aile beş kişilik. Üç çocuk istenmişti. Günde üç öğünden bir ayda 11 bin 250 lira. En düşük emekli maaşı 10 bin lira. Ey Tayyip Erdoğan, sen zamanında Ecevit’e söylemiştin, ben de sana soruyorum. Sende hiç utanma yok mu?”

Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da önceki gün sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı simit-çay hesabıyla eleştirmişti. Kılıçdaroğlu “Koltuk derdi olanın Allah belasını versin! @RTErdogan Sen sadede gel! Kuru simidin fiyatı 15 TL olmuş memleketimde… Al sana 17.002 TL asgari ücret, 10.000 TL emekli maaşıyla çay simit hesabı! Cümleler ve hesaplar sana aittir ve ilginç şekilde doğrudur… 1 Simit 15 lira, 1 çay 10 lira. 3 çocuk hatun ve sen 5 kişilik bir aile. Gün 3 öğün, ay 30 gün. Bir çay bir simit 25 lira. Bir öğünde 125 lira. 3 öğünde 375 lira. Aylık 11 bin 250 TL.     Değerli kardeşlerim, bu zalim yönetim bu aziz millete 1 bardak çayla 1 simidi bile layık görmüyor. Bunların peşinden nasıl gideceksiniz? Evin kirasını kim ödeyecek? Elektrik parasını kim ödeyecek? Su parasını kim ödeyecek? Çoluk çocuğun okul masraflarını kim karşılayacak? Soruyorum size. İşte ekonominin durumu bu…” paylaşımı yapmıştı.

DEM Parti ile görüşme açıklaması

İktidar kanadının DEM Parti’yle görüşmelerini eleştirmesine yanıt veren Özel şunları söyledi:

“Her parti ile ne kadar ilişkimiz varsa DEM Parti ile de o kadar ilişkimiz var. Dem dem diyorlar, en fazla birer demli çay içtik. Özgür Özel ve CHP’nin DEM ile olan ilişkisi kamera önünde neyse arkada da odur. Arkada can ciğer olup önde farklı davrananlara karşı bu tavrımızı ortaya koyuyoruz. Dana etine zam yüzde 343’e, patlıcan zammı yüzde 121’e dayanmış. Milletin derdi dem değil zam, zam, zam.”

Deprem hatırlatması

6 Şubat’ta depremin yıldönümü nedeniyle deprem bölgesine gideceklerini ve haftaya grup toplantısı düzenlemeyeceklerini belirten Özel hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi.

Depreme, sele karşı dirençli kentler yaratmak ve tedbir almanın iktidarın görevi olduğunu hatırlatan Özgür Özel 6 Şubat’taki Maraş merkezli depremlerin ilk haftasında büyük bir koordinasyonsuzluk yaşandığını söyledi. Muhalefet partilerine ait belediyelerin göndermek istediği yardımların engellendiğini vurgulayan CHP lideri TSK personelinin ilk günlerde sahaya çıkartılmamasını da eleştirdi.

Özgür Özel depremin ardından yaşananlarla ilgili eleştirilerine şöyle devam etti:

“Depremzedeler orada battaniye, yemek beklerken enkaz altındaki vatandaşın telefonuna IBAN atıldı. Çadır yokken Kızılay’ın çadır sattığını gördük. Sadece bunu Kızılay Başkanı’nı görevden el çektirerek ama bazı yerlerde de devreye sokarak kendi hırsızına sahip çıkıp milletin evlatlarını yalnız bırakan iktidarı gördük.”

‘Vaat edilen evlerin yüzde 7’si teslim edildi’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın depremlerin ardından yıkılan bütün evlerin bir sene içinde teslim edeceğini söylediğini hatırlatan Özel vaadin yerine gelmediğini verilerle açıkladı:

“Bir yılda 650 bin konutun tamamını teslim edeceklerini söyledi, sonra 349 bin dediler, 47 binini teslim ettiler. Bu evler yapılmayınca aile önce çadır, sonra derme çatma bir baraka ev, sonra bir yangın ve iki çocuk orada yanarak ölüyor. Çadırda kimse kalmadı diyorlar, Maraşlı evladımız şehit olunca bayrağı bir çadıra asılıyor. Hem Mehmetçiğe, hem deprem bölgesine sahip çıkmak hepimizin boynunun borcudur.”

2019’da yapılan yerel seçimlerde CHP ve Millet İttifakı’nın çok sayıda büyükşehir belediyesi kazandığını hatırlatan CHP lideri Ankara ve İstanbul’da gizli yapılan ihalelerin ve belediye meclis toplantılarının artık açık yapıldığını, yapılan iş açısından dört kat fark yarattıklarını ifade etti.

‘Halkçı başkanlara sahip çıkın’

CHP’li belediyelerde yapılanları anlatan Özgür Özel seçmene de mesaj verdi:

“İstanbul’da artık Üsküdar yağmur yağınca adaya dönüşmüyor. Can kayıplarıyla sonuçlanan felaketler görmüyoruz. Sosyal yardımları İstanbul’da üç, Ankara’da dört kata çıkardık. Haramiler geri dönmek istiyor ama İstanbul, Ankara, Mersin, Adana, Antalya’ya söylüyorum. Halkçı belediye başkanlarına sahip çıkın.”

Hafta sonu Eskişehir’de katıldığı aday tanıtım toplantısında da bahseden Özgür Özel  dört dönem Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan ve bu seçimde aday gösterilmeyen Yılmaz Büyükerşen’in yeni görevinden de bahsetti.

Özel Büyükerşen’in üsteleneceği yeni görevi “Türkiye’deki tüm CHP’li belediyelerin yapılan iyi hizmetlerinin ortaklaştırılması, yapılan iyi projelerin diğer belediyelerde de uygulanması, hizmetlerin standardizasyonu ve geliştirilmesi ile ilgili CHP’nin oluşturduğu yeni kurulun genel koordinatörüdür” diye açıkladı.

İzmir’de büyükşehir ve ilçelerde açıkladıkları adayların ‘değişim’ göstergesi olduğunu savunan Özgür Özel İzmir’deki aday profillerine ilişkin şunları söyledi:

“Değişim olacaktı ne oldu diyenler İzmir listesine bakabilir. 30 belediye başkan adayı açıkladık. Dokuzu kadın, 12’si 40 yaş altında. Bundan sonraki süreçte daha çok kadın ve gencin olduğu listeler göreceksiniz. Tarihi boyunca CHP’nin İzmir’de altı belediye başkanı vardı. Dokuzda dokuz istiyoruz. Cemil Tugay’ı 30 arkadaşımızın takım kaptanı olarak değerlendirdik.”

Bahçeli’ye yanıt, İYİ Parti’ye gönderme

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sabahki grup toplantısında kendisine yönelik sözlerine yanıt veren Özel “Sayın Bahçeli için gururla sunarım: Türkiye İttifakı. Bahçeli Türkiye İttifakı’ndan rahatsız olmuş, bize dünya kadar laf eden, dünya kadar laf ettiğimiz, bu ülkede herkes cumhurbaşkanı olur sen olamazsın dediğimiz birinin peşine takılıp saray ittifakına girmedik. Partide bir kadın aday olup da kongreyi kazanacakken gidip de yargı oyunlarıyla partimizi saraya teslim etmedik. Her türlü CHP’ne karşı yapılan engellemelere rağmen bir tek şeye inandık. Halkımıza. Hem bizdeki hem olmayan şehirlerde herkesin karşısında net bir ayrım var. Sayın Bahçeli bugün söylemiş, Biz Togg’un yanındayız, bunlar karşısında. Vallahi yalan. Meclis’e bakan Togg’la geldi,  anahtarı bırak dedim, milletin malı babanın malı değil dedim. Bırak anahtarı biz de binelim, Meclis’te dolaştıralım millete tavsiye edelim. Togg’a neden karşı olayım, Almanya’da BMW’ye sosyal demokratlar biniyor da Hıristiyan demokratlar binmiyor mu? Togg’a neden partinin malı gibi bakıyorsun? Togg milletindir, hepimizindir, geç kalmıştır, sahip çıkacağız. Togg da bizimdir, bu ülkenin bütün değerleri bizim. Efendim doğalgaz keşiflerinden biz yanayız bunlar karşı. Efendim niye karşı olalım? Ben doğalgazın keşfinden değil o doğalgazın en doğru şekilde çıkarılıp yoksul insanlara en ucuz şekilde ulaştırılmasından yanayım, sen birtakım şirketlere peşkeş çeken Erdoğan’dan yanasın. Bu ülkede hangi değer varsa onun yanındayız. Biz neden TCG Anadolu’nun karşısında olalım? Bizim karşısında olduğumuz 6. filoydu, senin yanında durdukların onun yanında namaza durdu” diye konuştu.

Özel Bahçeli’ye yanıt verirken İYİ Parti’ye de gönderme yaparak “Bize savaş ilan edenlere barış ilan etmeye, muhalefet muhalefet edenlere inat sadece iktidara muhalefet etmeye, muhalefetin seçmenini en yürekten duygularla selamlamaya kucaklamaya, saraydan yılmış Devlet Bahçelinin yaptıklarına şaşırmış ama gerçekten bu düzene itirazı olan herkesle birlikte olmaya, yakasında güneş taşıyan iyi insanlarla kucaklaşmaya, MHP’li olduğu halde bu işlerden utanıp sandığa gitmeyenlerle sandıkta buluşmaya AKP’nin yoksullaştırdığı işçiyi çiftçiyi esnafı sahiplenmeye, pandemide unutup bizimkilerin sahip çıktıklarını kucaklamaya devam edeceğiz” dedi.

Bahçeli’nin eleştirdiği Türkiye ittifakı ifadesini tekrarlayan Özel konuşmasını “Sayın Erdoğan, sayın Bahçeli. Siz rant ve çıkar ittifakısınız. Biz Türkiye ittifakıyız. CHP Türkiye’yi kucaklayacak. Türkiye ittifakı 31 Mart’ta kazanacak. O zaman yoksullar kazanır, biz kazanırız” diyerek sonlandırdı.

Özgür Özel'den Erdoğan'a 'efendi' yanıtı: Emekliyi değil ne lakap takacağını düşünüyorÖzgür Özel’den Erdoğan’a ‘efendi’ yanıtı: Emekliyi değil ne lakap takacağını düşünüyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.