DEM Partili vekil adliyeye sokulmadı: Emniyet müdüründen skandal sözler

DEM Parti Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş seçimlerle ilgili bir başvuruda bulunmak için önüne geldiği adliyeden içeri giremedi. Polise ‘sokmayın’ talimatı veren emniyet müdürünün vekile "Sen devletin vekili değilsin" sözleri tepki çekti.

Siyaset 11 Nisan 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Siirt Adliyesi dün hukuksuz bir engellemeye sahne oldu. Yerel seçimlerin ardından Siirt’te yaşanan mazbata krizinin ardından başvuruda bulunmak için adliyeye girmek isteyen DEM Parti Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş’a polis izin vermedi. Emniyet müdürü Necmettin Öztürk’ün Sarıtaş’a kullandığı sözler de tepki çekti.

‘Sen bu devletin milletvekili değilsin’

Sarıtaş, Öztürk’e “Önümden çekilir misin? Mesafeye dikkat et. Suç işliyorsunuz. Bunlar devletin polisleri, senin değil” dedi.

Bu sırada Emniyet Müdürü Öztürk ise Sarıtaş’a “Bana parmak sallama. Önünden çekilmiyorum. Almayın içeri. Sen de polislere yaklaşma, polislerden uzak dur. Sen bu devletin milletvekili değilsin. Sen benim muhatabım değilsin” dedi.

DEM Parti kayyım atanan belediyelerin neredeyse tamamını geri kazandıDEM Parti kayyım atanan belediyelerin neredeyse tamamını geri kazandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler