Dervişoğlu, Erdoğan – Akşener görüşmesiyle ilgili el yükseltti: Kimsenin memuru değilim

İYİ Parti lideri Dervişoğlu Akşener - Erdoğan buluşmasıyla ilgili öncekine göre daha sert bir ton kullandı: "Ben bu partinin genel başkanıyım, partinin dününe bugününe yarınlarına sekte vuracak adımlara izin vermem. Ben kimsenin memuru değilim."

Siyaset 9 Haziran 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

Koltuğunu devredince siyaseti bırakacağı düşünülen eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in geçenlerde sürpriz şekilde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmesi şaşkınlığa yol açtı.

İki tarafın da net bir açıklama yapmadığı buluşma cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifinden ‘oğul için Paris Büyükelçiliği ricasına’ kadar pek çok spekülasyonu beraberinde getirdi. Haliyle gözler Akşener’in halefi Müsavat Dervişoğlu’na çevrildi.

Dervişoğlu liderlik görevine geldiği güne dek Akşener’in sağ kolu olarak anılıyordu.

Konuya ilişkin ilk demecinde Erdoğan’ın Akşener’le görüşmesinden rahatsızlık duymadığını, bu konuda bilgilendirildiğini belirtmiş, “Benim bir tepkim yok çünkü bu tür durumlardan rahatsız olmam. Öncelikle kendimden mesulüm” demişti. Cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifine de ‘ihtimal vermeyen’ Dervişoğlu yeni anayasa konusunda selefinin geçmişteki tutumlarına ters bir açıklaması olmadığını söylemişti.

Dervişoğlu’nun sözleri son açıklamasında oldukça sertleşti.

Habertük TV’de konuşan siyasetçi görüşmeden daha önce haberi olmadığını, bu ziyareti İletişim Başkanlığı’nın sosyal medyadaki paylaşımıyla öğrendiğini söyledi.

Görüşmeyi olumlu bulmadığını vurgulayan Dervişoğlu şöyle konuştu:

“Beni ilgilendiren tarafı İYİ Parti’nin genel başkanı ben olduğum halde Sayın Erdoğan’ın Sayın Akşener ile görüşmesi. Muhatap olarak benim alınmam gerekirdi.”

‘Kimsenin memuru değilim’

Görüşmeyi olumlu bulmadığını vurgulayan Dervişoğlu “Bazı insanlar boyuna posuna bakmadan Hasan Dağı’na oduna gitmeye kalkışırsa o zaman benden ummadıkları bir tepkiyi görebilirler. Ben bu partinin genel başkanıyım, partinin dününe bugününe yarınlarına sekte vuracak adımlara izin vermem. Kimsenin memuru değilim” dedi.

Fotoğraf: Erdoğan – Akşener buluşmasından.

Partideki tartışmalar sürüyor

Öte yandan İYİ Parti kulislerinde söz konusu ziyaretle başlayan tartışmalar devam ediyor.

Görüşmeye en sert tepki, uzun yıllar teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcısı olarak görev yapan, son kurultayda da liderliğe aday olan Ankara Milletvekili Koray Aydın’dan geldi.

Aydın kamuoyuna açıklama yapılmadığı takdirde “Şayet görüşme içeriği hiçbir şüpheye yol açmayacak şekilde açıklanmaz ise ‘Saray’a yanaşma veya iktidarla anlaşma’ algısı zımnen kabul edilmiş olacak sözleriyle tabanda yaşanabilecek kırılmaya işaret etti. Aydın, görüşmenin, anayasa tartışmalarının yapıldığı dönemde gerçekleştiğine dikkat çekerek, “düşündürücü” yorumunu yaptı.

Açıktan itiraz eden bir diğer isim de İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz oldu. Görüşmeyi İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un duyurmasını manidar buldu, “Kimin talep ettiğinin, ne görüşüldüğünün ve sonucun ne olduğunun açıklanması gerekir” dedi.

Parti kurmayları yeni dönemde ‘Erdoğan ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi karşıtlığı üzerinden sert bir muhalefete hazırlandıklarını’ belirterek Erdoğan-Akşener buluşmasının bu politikanın önüne geçebileceğinden endişe duyduklarını ifade ediyor.

Dervişoğlu’nun daha 41 gün önce genel başkan olduğunu vurgulayan kurmaylar,  görüşmenin kendilerinde “büyük hayal kırıklığı” yarattığını belirtiyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.