Dervişoğlu’ndan ‘AK Parti’ye geçecek’ denen İYİ Partili vekillere gönderme: Sarayların yolu açık olsun

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu AK Parti'ye geçeceği ileri sürülen milletvekillerine "Makamların peşinde koşanlara koltukların, şatoların, konakların, köşklerin ve sarayların vebal yüklü yolları açık ve aydınlık olsun" sözleriyle gönderme yaptı.

Siyaset 14 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Hem Mayıs 2023’teki parlamento ve cumhurbaşkanlığı, hem Mart 2024’teki yerel seçimlerdeki başarısız sonuçlar sonrası ‘genel başkan’ değişimi yaşanan İYİ Parti 12 Temmuz’dan bu yana Afyonkarahisar’da kamptaydı.

Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu’nun daha ilk günden ‘özeleştiri’ vurgusu yaparak “Eski resimleri bir kenara bırakıp aynaya bakmak durumundayız” dediği Genel İdare Kurulu ve Başkanlık Divanı üyeleriyle birlikte düzenlenen toplantılar iki gün sürdü.

Dervişoğlu’nun final konuşmasında parti olarak belirledikleri yol haritasına dair detayları geniş yer tutarken AK Parti’ye geçeceği ileri sürülen vekiller de kendilerine yer buldu:

“Biz partimizi sokaklarda bulmadık. Biz geldiğimiz yeri unutmadık. Bu siyasi hareketi suni bir gündemle ve şahsi amaçlarla inşa etmedik. Kendini partisinden ve milletten üstün tutanlara, kerameti ‘biz’ olmakta değil, ‘ben’ olmakta arayanlara, kıymeti kendinden menkul olanlara, her şeyi kendinden bilenlere, akıtılacak alın terinin değil, önüne kullanacak makamların peşinde koşanlara, koltukların, şatoların, konakların, köşklerin ve sarayların vebal yüklü yolları açık ve aydınlık olsun.”

İYİ Parti’nin en önemli kuruluş kodunun ‘istişare etmek’, ‘birbirini dinlemek’ ve ‘ortak akılla hareket etmek’ olduğunu söyleyen Dervişoğlu şöyle devam etti:

“Bunun önemi ise şuradadır: AK Parti iktidarına ve saray rejimine baktığımız zaman, bir yüzükle çıktıkları yolda yüzüklerin efendisine dönüşen bir adam, ve onun etrafında kümelenmiş oligarşik yapılar vardır. Adam halinden memnun o yapılar ise; çok daha memnundurlar. Bu tek adamın da, o oligarşik yapıların da dertleri, ve ayrıca birbirleri içindeki mücadeleleri, ne Türk devleti ne de Türk milletinin çıkarları içindir. Mücadeleleri, kendi kirli çamaşırlarını birbirlerinden ve saraydaki amirlerinden saklamak üzerinedir. Dertleri ise bir sonraki ihaleden ve alımdan imara açılacak kupon araziden ve özelleştirmelerden kimin ne kadar tırtıklayacağı ve yağmalayacağına karar verebilmektir.”

Kimlerin adı geçiyordu?

TV100 sunucusu Cansu Canan Özgen İYİ Parti ve CHP listelerinden Meclis’e giren Gelecek Partisi’nden yedi milletvekilinin AK Parti’ye katılacağını ileri sürmüştü. Bu isimleri şöyle sıralamıştı:

  • İYİ Parti: Ahmet Ersagun Yücel, Seyithan İzsiz, Bilal Bilici, Salim Ensarioğlu.
  • Gelecek Partisi: Selim Temurci, İsa Mesih Şahin, Nedim Yamalı.

‘Milletimizle konuşmak bir seferberlik hali olmalı’

AK Parti iktidarının anlayışından adalet, hürriyet, refah ve güvenlik çıkmasının mümkün olmadığını kaydeden siyasetçi “Dahası buradan, iyiye ve güzele dair bir umudun kırıntısını dahi yeşertebilmenin imkanı ve ihtimali yoktur. İşte bu yüzden, birbirimizle ve milletimizle konuşmak, dinlemek ve istişare etmek, bu iktidarın defi adına sürekli olarak yapmamız gereken en mecbur olduğumuz iştir. Ve bu bir ‘seferberlik hali’ olmalıdır” diye konuştu.

‘Unutanların değil, hatırlayanların partisiyiz’

İYİ Parti lideri sözlerini şöyle sürdürdü:

“Varlığını varlığına armağan edecekleri Türk vatanları olmayanlara karşı biz varız, biz buradayız! diyenler olarak kurduk. Herkesin nefes alacağı bir siyaset, herkesin barınabileceği bir parti, herkesin ihtiyaç duyduğu bir makul ve e herkesten ‘biz’ yaratacak bir merkez oluşturabilmek için kurduk. Şimdi bunları unutacak mıyız? Elbette unutmayacağız. Ne unutacak, ne susacağız. Ne susacak, ne yılacağız. Ne yılacak, ne de yarım bırakacağız. Çünkü İYİ Parti, unutanların değil, hatırlamanın ve hatırlayanların partisidir.”

Tüm fikirlerde aynı demokrasi, tüm inançlarda aynı Cumhuriyet, tüm dillerde aynı Türkiye yükselene kadar; ezcümle, Türk olmakla mutlu olmayı eşitleyen Mustafa Kemal Atatürk yerinde rahat edene ve muazzez ruhu müsterih olana kadar, hepimiz biz ve o Biz de ‘Ne mutlu Türküm diyene’ kadar yılmadan, yıkılmadan, bıkmadan ve durmadan çalışacağız. Benim, İYİ Parti olarak iddiam, sözüm ve yolum budur. Bildiğim, anladığım, bulunduğum, Kurulmasına şahit ve dahil olduğum İYİ Parti de budur. Dünü dünde bırakıp yüzümü döndüğüm gelecek de budur.”

‘2028’in cumhurbaşkanı’

Konuşmasını bitirdikten sonra programın sunucusu Dervişoğlu’nu ‘2028’in cumhurbaşkanı’ diyerek anons etti.

İYİ Parti liderinden Şimşek'e 'Nebati' hatırlatması: Özleyeceğimiz aklımıza gelmezdiİYİ Parti liderinden Şimşek’e ‘Nebati’ hatırlatması: Özleyeceğimiz aklımıza gelmezdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.