Destici-Erdoğan görüşmesinden ‘ayrı liste’ kararı çıktı

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile BBP lideri Destici arasındaki görüşmeden seçime ayrı listelerle girme kararı çıktı. Görüşme sonrası açıklama yapan Destici, "Ortak bir listeyle seçime girilmesi avantajlı olur demiştim. Ama MHP listeyi verince geriye 3 partimiz kaldı" dedi.

Siyaset 8 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

14 Mayıs seçimlerine kısa süre kala ittifaklar listeler üzerinde uzlaşma sağlamak için görüşmelerini sıklaştırdı. Listelerin YSK’ya teslim edilmesi için son gün ise 9 Nisan. Cumhur İttifakı’nın içinde yer alan MHP 29 Mart’ta 81 ilde kendi logosuyla seçime gireceğini duyurmuştu. Dün BBP lideri Mustafa Destici ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da seçim listesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Destici, son bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdiklerini belirtti ve görüşmenin yalnızca listelerle ilgili olmadığını söyledi. Destici, MHP’nin kendi listesini verdiğinin altını çizerek “Cumhur İttifakı’ndaki partilerimiz ortak bir liste ile seçime girerlerse bu avantajlı olur demiştim. Ama MHP listeyi verince geriye 3 partimiz kaldı. Demokratik Sol Parti de Cumhur İttifakımıza dahil oldu. Hayırlı olsun diyorum. Bundan sonrasında ne yapabiliriz? Bununla ilgili fikirlerimi paylaştım” dedi.

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan ile de görüşeceğini söyleyen Destici, son durumda Cumhur İttifakı’nın tüm partilerinin kendi listeleriyle seçime gireceğinin belli olduğunu ifade etti.

MHP'nin vekil listesinde Sinan Ateş etkisi: Olcay Kılavuz listede dördüncü sıraya düştüMHP’nin vekil listesinde Sinan Ateş etkisi: Olcay Kılavuz listede dördüncü sıraya düştü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.