İYİ Partili yönetici sert sözlerle istifa etti

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkan Yardımcısı Kadıoğlu, istifa ettiğini duyurdu ve genel başkanın özel kalem müdürünün imtiyazlı olduğunu söyledi. Böyle bir ortamda kurumsallaşmanın olmayacağını belirten Kadığolu, aslında seçimden önce istifa ettiğini aktardı.

Siyaset 16 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkan Yardımcısı Özcan Kadıoğlu, dün partisinden istifa ettiğini açıkladı. İstifa dilekçesinin 13 Mayıs tarihli olduğunu ifade eden Kadıoğlu, istifaya seçimden önce karar verdiğini ancak parti yöneticilerinin kendisinden seçimi beklemesini istediği için beklediğini açıkladı.

Sosyal medyadan istifasını duyuran Kadıoğlu, “İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkan Yardımcılığı görevimden istifa ediyorum. Dilekçe 13 Nisan 2023 tarihlidir. Yöneticilerimizin ısrarı üzerine beklememi rica ettikleri için bugün açıklıyorum. Lütfen beni eleştirmeyi düşünenler açıklamamı ayrıntılı okumalarını tavsiye ediyorum. Daha önce bir partiden iki kere İl Başkanlığı teklifi ve bir başka partiden Kurucu Üyelik teklifi almama rağmen partime sadakat sebebiyle hepsini elimin tersiyle ittim” dedi.

Daha sonraki paylaşımında İYİ Parti’yi eleştiren Kadıoğlu, “Büyük umutlarla kurulan Partimizi bir grup azınlığı yönetici ve milletvekili yapmak için kurulmuş bir partiye çevirdik. Partililerimiz partimizin başarılı olması için evine götürdüğü nafakasından kesip destek olmaya çalıştılar. Ailesinden daha çok zaman ayırıp çalıştılar” diye de konuştu. Özel kalem müdürünün sözünün genel başkan yardımcılarından daha geçerli olduğunu söyleyen Kadıoğlu, genel başkan yardımcılarının izin almadan Akşener ile de görüşemediğini söyledi. Ve böyle ortamda ne liyakatin ne kurumsallığın ne de partileşmenin olabileceğini belirtti.

Seçimin 2 kazananından biri MHP: Oylarını koruduSeçimin 2 kazananından biri MHP: Oylarını korudu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.