Destici mültecilerden şikayetçi: Devletimiz bunun farkındadır

BBP lideri Destici Türkiye'de mülteci sorunu olduğunu, resmi rakamlara göre dahi fazla sayıda göçmenin bulunduğunu söyledi. Destici mültecilerin geldikleri yerlere gönderilmesi gerektiğini savundu ve devletin de farkında olduğunu belirtti.

Siyaset 1 Eylül 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Mustafa Destici.

Trabzon’da konuşan BBP lideri Mustafa Destici, sık sık gündeme gelen mültecilere ilişkin açıklama yaptı ve “Türkiye’nin en önemli meselelerinden bir tanesi de aşağı yukarı 6-7 yıllık bir meselemiz; düzensiz sığınmacılar, düzensiz göç. Tabii birileri rakamları çok abartıyorlar ya da farklı söylüyorlar. Resmi rakamlara göre hareket etmek zorundayız. Dolayısıyla da resmi rakamları bile baz aldığımızda toplamda 4 milyon üzerinde Suriyeli, Afgan ya da başka milletlere mensup sığınmacılar var, düzensiz göçmenler var. Bunların peyderpey elbette ki geldikleri yere gitmeleri gerekiyor” dedi.

Türkiye tarım alanında ihtiyacı varsa, çoban ihtiyacı varsa ya da başka alanlarda işçi ihtiyacı varsa planlı şekilde alım yapılabileceğini söyleyen Destici şunları söyledi:

“Düzensiz göç başka bir şeydir. Onun için devletimiz de bunun farkındadır. Ve dolayısıyla bu konudaki çalışmalar da yürütülmektedir. Bizim her konuda olduğu gibi bu konuda da el birliği ve güç birliği yapmak zorundayız. Şimdi bu düzensiz göçmen sayısını olduğundan birkaç kat fazla kamuoyuna söyleyerek ya da anlatarak iç huzursuzluğu tetikliyorlar. Sadece İstanbul’da 100 bine yakın kaçak Ermeni çalışıyor. Bunlarla ilgili tek kelime ettiğini duydunuz mu? Duymazsınız. Bunu bugün söylemiyoruz, bunu yıllardır söylüyorum. Sadece İstanbul’da kaçak 100 bin çalışan Ermeni’den bahsediliyor. Şimdi bunların da gönderilmesi lazım. Aynı şekilde düzensizlik bize sadece Suriye’den ya da Afganistan’dan gelmedi. Ukrayna’dan da geldi. Rusya’dan da geldi. Aynı şekilde onların da gönderilmesi lazım.”

Destici, emeklilerin, asgari ücretlilerin ve küçük esnafın büyük ekonomik sıkıntı yaşadığını belirterek vatandaşların önemli bir kısmının zorluk yaşadığını vurguladı. Önceliğin buralara aktarılması gerektiğini söyleyen Destici, söylediğinde o kalemde kaynak olmadığına dair yanıt aldığını belirtti.

BBP lideri Mustafa Destici ile DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan bir araya geldiBBP lideri Mustafa Destici ile DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan bir araya geldi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.