Ekrem İmamoğlu üçüncü kez mazbatayı aldı: Van’da yaşanan tam bir garabet

Ekrem İmamoğlu mazbatasını alıp Çağlayan'da bekleyen vatandaşlara seslendi. İmamoğlu "Seçim bitti, Ekrem İmamoğlu'nun işi bitti değil. Benim işim yeni başlıyor yeni" dedi.

Siyaset 3 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
İmamoğlu dün önce Çağlayan'da adliyenin önündeki kalabalığa, sonra da Saraçhane'de belediyenin önünde bekleyenlere zafer konuşması yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı’na üçüncü kez seçilen İBB Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı. İmamoğlu İl Seçim Kurulu’ndan mazbatasını aldıktan sonra Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde saat 16.00’da teşekkür konuşması yaptı. Van’daki olaylara değinen Erkem İmamoğlu “Van’da yaşanan tam bir garabet. Bütün bu hususları hassaslık ve titizlikle takip ediyorum. Bu konuda haktan ve hukuktan yana olmaktan bu kardeşiniz asla vazgeçmeyecek. Haksızlığı görüp susan dilsiz şeytan olur, unutmayın. Bu bağlamda yapılan haksızlık ve hukuksuzlukların tamamen karşısında olacağım. ‘Seçim bitti, Ekrem İmamoğlu’nun işi bitti’ değil. Benim işim yeni başlıyor yeni! Buradan Tuzla’ya da mesaj veriyorum, derhal arkadaşımın mazbatasını verin! Vay efendim ‘pazar gününü bekliyoruz…’ Neden? Daha fazla dosya, evrak gitsin diye mi? Verin kardeşim mazbataları. Yaşasın demokrasi, yaşasın Cumhuriyet. Allahım beni size mahçup etmesin” dedi.

İstanbul’u örnek bir şehir haline getireceklerini söyleyen Ekrem İmamoğlu “Demokratik tercihini kullanan herkese teşekkür ederim. Yine halkın parasını halk için kullanarak, bu şehrin çocukları mutlu olsun diye çok çalışacağıma söz veriyorum. İstanbul’un buluşma yerlerinde, parklarında insanlar kardeşliği hissedecek ve bu şehirden keyif alacak. Önümüzdeki beş yılda İstanbul’u dünyaya örnek bir şehir haline getireceğiz.
Umarım ki seçmenin ortaya koyduğu sağduyu Ankara’daki hükümete ve Sayın Cumhurbaşkanına da mesaj olur. Aynı masada oturmamızın milli bir tavır olduğunu hatırlatmak istiyorum. Hükümet ve belediyenin işbirliğine dayalı saygılı bir dönemi hep birlikte yaşarız. Bu büyük bir kazanım olur. Artık vatandaşla inatlaşmanın kendilerine de fayda getirmediğinin farkına varırlar diye umuyorum. Daha çok metro, altyapı yatırımları, daha çok yeşil, kültür sanat yapılanmaları ve sosyal yardımları bir kez daha vaat ediyoruz” diye konuştu.

Van’da DEM, CHP ve TİP heyetinden yürüyüşVan’da DEM, CHP ve TİP heyetinden yürüyüş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.