Ekrem İmamoğlu: Değişim olmazsa yerel seçimlerde her yeri kaybederiz

Ekrem İmamoğlu bugün CHP İstanbul milletvekilleriyle bir araya geldi. Toplantıya 18 milletvekilinden 8'i katıldı. İmamoğlu 'Partide değişim olmazsa yerel seçimlerde her yeri kaybederiz' dedi

Siyaset 8 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

CHP’deki kurultay ve değişim tartışması devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu dün CHP İstanbul Milletvekillerini Emirgan’daki Beyaz Köşk’e çağırmıştı. Bugün saat 10’da yapılan toplantıya CHP’nin 18 İstanbul  milletvekilinden 8’i katıldı. Bu toplantının detaylarına 10Haber ulaştı. Toplantıya katılan milletvekilleri şöyle:
Ali Gökçek, Yunus Emre, Yüksel Mansur Kılınç, Engin Altay, Gökhan Günaydın, Özgür Karabat, Enis Berberoğlu, Turan Taşkın Özer.

‘Yerel seçimlerde her yeri kaybederiz’

Toplantının ana gündem maddesi CHP’deki değişim süreci oldu. İmamoğlu milletvekillerine ‘Değişim sürecine ben liderlik etmek istiyorum’ dedi. Ancak toplantıda Ekrem İmamoğlu açık olarak genel başkanlığa aday olduğunu söylemedi.
İmamoğlu yerel seçimlere de vurgu yaparak “Partide toplumun istediği bir değişim yaşanmazsa yerel seçimlerde her yeri kaybederiz” diye konuşarak değişimde ısrarcı olacağını vurguladı.

Kılıçdaroğlu’nun Londra ziyareti

Ekrem İmamoğlu seçim sürecinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun Londra ziyaretini de eleştirerek, bunun toplumda yanlış anlaşıldığını söyledi. Ekrem İmamoğlu’na toplantıda yapılan eleştiriler ise bir programının olmaması, parti içi meseleleri kamuoyu önünde tartışarak partiye zarar verdiği yönünde oldu.

İmamoğlu'nun milletvekilleriyle 'değişim' buluşmasıİmamoğlu’nun milletvekilleriyle ‘değişim’ buluşması

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.