AYM’yi şikayet eden Yargıtay üyelerinin düğününden manzaralar: MHP, Ak Partili yöneticiler, bakanlar ve milletvekilleri
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Can Atalay hakkında konuştu. Erbakan "Bugün Can Atalay, yarın Ahmet Mehmet olabilir. Yani bugün size yarın bize" dedi.
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın programında dikkat çeken açıklamalar yaptı.
Erbakan Anayasa Mahkemesi kararına rağmen tahliye edilmeyen ve milletvekilliği düşürülen Can Atalay’ın annesi Şükran Atalay’ın sorusuna yanıt verdi.
Erbakan Şükran Atalay’ın “Halkın oylarıyla seçilmiş bir milletvekili cezaevinde tutuluyor, bu konuda ne düşünüyorsunuz” sorusu üzerine “Biz her zaman hukukun üstünlüğüne saygı duyulması, inanılması ve uyulması gerektiğine inanan bir partiyiz” dedi.
Erbakan şunları söyledi:
“Burada mutlaka hukukun gereği yerine getirilmelidir. Biz her zaman hukukun üstünlüğüne saygı duyulması, inanılması ve uyulması gerektiğine inanan bir partiyiz. Mesela 28 Şubat döneminde Refah Partisi’nin kapatılmasıyla ilgili rahmetli Erbakan açıklama yaparken ‘Yargının verdiği karar bizim hoşumuza gitmese de her zaman uymak mecburiyetindeyiz; çünkü devletin temeli budur’ dedi. Bir kısım tarafından yargılandı; ‘bağıralım, çağıralım, isyan edelim, sokağa çıkalım, boykot edelim’ dendi. Fakat ‘Hayır, yine hukuk içinde devam edeceğiz, parti kapanıyorsa yenisini kuracağız’ diyerek hukukun, yargının verdiği karar işimize gelmese de, hoşumuza gitmese de herkesin uymak mecburiyetinde olduğunu açıkladı.
Burada açık bir durum var. Anayasa Mahkemesi de bunu söylemiş; kendisi seçilmiş. Böyle bir hakkın gasp edilmesi uygun bir yaklaşım değil. Bugün Can Atalay, yarın Ahmet, Mehmet olabilir. Yani bugün size, yarın bize, kişilerden bağımsız.
Bu olmadığı zaman çok büyük sıkıntılar oluyor. Ekonomiyi, kalkınmayı, yatırımları, huzuru, barışı kısacası bütün bir ülkenin gidişatına olumsuz etkisi oluyor. Adalete ve hukuka güven, yargıya güven, hukukun üstünlüğü ilkesinin hakim kılınması bunlar ortadan kalktıktan sonra ne ekonominin gelişmesi mümkün, ne beyin göçünün durdurulması mümkün ne yatırım gelmesi mümkün! Hiçbir şey mümkün değil.”