Erbakan’dan Erdoğan’a ‘küçük bir hatırlatma’: Yeniden Refah’ın oylarıyla yüzde 50’yi aştı

Yeniden Refah Genel Başkanı Fatih Erbakan İstanbul Milletvekili Doğan Bekin'le ilgili sözleri nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi: "Yeniden Refah Partisi'nin oylarıyla yüzde 50'yi aştığını hatırlatıyoruz."

Siyaset 29 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin’in Batı Şeria’daki Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’la ilgili çağrısı Türkiye siyasetinde yeni bir tartışma başlattı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ABD Kongresi’ne hitap etmiş ve kongre üyeleri tarafından ayakta alkışlanmıştı. Türkiye’de de başta Yeniden Refahlılar olmak üzere Mahmud Abbas’ın Meclis’te konuşması için çağrılar yapılıyordu. Bekin de bunlardan biriydi.

Erdoğan’ın Bekin’e yönelik sözleri ise çok sertti, hatta kimi zaman hakarete varıyordu:

“Çıktı bir tanesi affedersiniz, terbiyesizin teki, ‘parlamentomuzda Mahmud Abbas konuşturulmalı.’ Kim bu? Yeniden Refah’ın bir tane adamı var, kafadan da galiba sıkıntısı var onun. Mahmud Abbas’ı davet etmediğimizi sana kim söylüyor? Biz davet ettik ama Mahmud Abbas maalesef bize olumlu cevap veremedi. Biz de bundan sonraki süreci ona göre işleteceğiz. Bütün bu adımları biz atarken kendi içimizden ne yazık ki vuruluyoruz. Biz bu parlamentoyu kimlere açmadık ki? Parlamentomuzu biz evelallah hak yolda olan herkese açarız. Ama bunların bu işlerden haberi yok. Eğer bugün partinden birkaç kişi parlamentoya girdiyse sayemizde girdi, bunu gör. Ama bunu göremeyecek kadar gözü var, görmüyor.”

Yeniden Refah Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın yanıtına geçmeden önce küçük bir bilgilendirme yapalım.

Parti Mayıs 2023’te Cumhur İttifakı çatısı altında kendi adaylarıyla girdiği seçimde yüzde 2.9 oy oranına ulaşarak beş milletvekili çıkardı. Bazı illerde yüzde 10 oy oranına ulaşarak büyük bir ivme yakaladı.

Mart 2024’e gelindiğinde kimsenin beklemediği bir sonuç ortaya çıktı. Türkiye genelinde yüzde 6.19 oy oranıyla YRP, CHP ve AK Parti’nin ardından üçüncü parti oldu. Bir büyükşehir (Şanlıurfa), bir il (Yozgat), 39 ilçe ve 24 belde belediyesi kazandı.

Erbakan’ın sözlerinin temelinde işte bu veriler yatıyor. Erdoğan’ın 2023 seçimlerinde YRP oylarıyla cumhurbaşkanı seçildiğini hatırlatarak “Kendisini nezakete davet ediyoruz. Yeniden Refah Partisi’nin oylarıyla yüzde 50’yi aştığını hatırlatıyoruz” dedi:

“İstanbul Milletvekilimiz Sn. Doğan Bekin için kullandığı talihsiz ifadeyi Sn. Cumhurbaşkanı’nın temsil ettiği makama yakıştıramadığımızı ifade ediyor ve kendisini nezakete davet ediyoruz.

Ayrıca Yeniden Refah Partimizin kendileri sayesinde TBMM’de temsil hakkı kazandığına yönelik ifadeleri ile ilgili olarak Sn. Cumhurbaşkanı’nın da Yeniden Refah seçmeninin oyları sayesinde yüzde 50 barajını aşarak cumhurbaşkanı seçildiğini kendisine hatırlatıyoruz.”

Erdoğan-Abbas görüşmesi: Filistinlilerin topraklarına çöken, çalan, gaspçı, sözde 'yerleşimciler'...Erdoğan-Abbas görüşmesi: Filistinlilerin topraklarına çöken, çalan, gaspçı, sözde ‘yerleşimciler’…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.