Erbakan ‘İslam Dinarı’nı önerdi, TL’den bahsetmedi

YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan Amerikan dolarının ortadan kaldırılacağını bunun yerine İslam Dinarı'nın hayata geçeceğini söyledi. Bu fikir daha önce babası Necmettin Erbakan tarafından da ortaya atılmıştı.

Siyaset 29 Mayıs 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Fatih Erbakan

Milli Görüş’ün kurucusu Necmettin Erbakan 1974 yılında ‘ortak para birimi’ fikri üzerinde çalışıyordu. Aradan yıllar geçmiş ve 1994’te İslam Dinarı’ndan bahsetmişti. Hatta Erbakan ortak para biriminden bahsederek milletvekillerine bastırdığı bu İslam Dinarı’nı göstermişti de.

11 Ocak 2017 tarihli Milli Gazete’nin manşetine taşıdığı İslam Dinarı fotoğrafı.

Erbakan’ın oğlu Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan babasının bu fikrini yeniden gündeme getirdi. Milli Gençlik Derneğince Sakarya Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen “İstanbul’un Fethi” programında konuşan Erbakan dış politikada ‘fetihler’ gerçekleştireceklerini, savaş ve işgallerin olmayacağını söyledi. Ekonomide de ‘fetihler’ gerçekleştireceklerini savunan Erbakan “Siyonizm’in en önemli sömürü aracı olan Amerikan doları ortadan kaldırılacak ve İslam dinarına geçilecek inşallah. Paylaşımda adalet temsil edilecek. Cenabıallahın 8 milyar insan için bahşettiği nimetler, 8 milyar insan arasında adaletli şekilde paylaşılacak. Hukuk alanında fetihler gerçekleştireceğiz; çifte standart değil, adalet hakim olacak, kul haklarına riayet edilecek” dedi. Tabii Türk Lirası’nın ne olacağını dair bir şey söylenmedi açıklamada.

Güçlülerin haklı sayılmayacağını söyleyen Erbakan siyonizmin kölesi olmayan, yani Yahudilerce bir ideoloji olarak ortaya atılan ve Filistin’de bir Yahudi devleti kurmayı amaçlayan akıma karşı nesiller yetiştireceklerini belirterek sözlerini tamamladı.

Batı üç maymunu oynamayı bırakıyor: Filistin'i tanıyanlar, İsrail'e yaptırım uygulamayı düşünenlerBatı üç maymunu oynamayı bırakıyor: Filistin’i tanıyanlar, İsrail’e yaptırım uygulamayı düşünenler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.