Erdoğan 1 Mayıs mesajını Beşiktaş’taki 29 işçi üstüne kurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı'nı resmi X hesabı üstünden kutladı.

Siyaset 1 Mayıs 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yaptığı açıklamada 1 Mayıs’ı Beşiktaş’taki gece kulübü yangınında ölen işçiler üstünden kutladı. Erdoğan “Beşiktaş’ta ruhsatı sıkıntılı bir gece kulübünde çıkan yangında 29 emekçi kardeşimiz hayatını kaybetti. İhmallerin adresi muhalefete ve muhalefet belediyelerine çıkınca sözde emekçi örgütlerinin hepsi birden lal oldu” dedi.

Erdoğan resmi X hesabından yaptığı paylaşımda ise “Ülkemizle birlikte tüm dünyada kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum. Helal rızık peşinde koşan tüm işçi ve emekçi kardeşlerime selam ve sevgilerimi gönderiyorum” diye belirtti.

Beşiktaş’taki yangın

Beşiktaş’ta geçen ay 16 katlı bir binanın altındaki tadilat yapılan gece kulübünde çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili üç savcı ve iki mülkiye müfettişi görevlendirilmiş, sekiz kişi gözaltına alınmıştı.

Beşiktaş'taki yangın faciasında ifadeler ortaya çıktı: 'Dün, dünde yaşanmıştır'Beşiktaş’taki yangın faciasında ifadeler ortaya çıktı: ‘Dün, dünde yaşanmıştır’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.