Erdoğan ‘Bizim kapılar ona kapandı’ dedi ama Bakan Akar’la açılış yaptı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake ile Hatay'da çadır kentin açılışına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu ile görüşen Flake'e "Bizim kapılar ona kapandı" demişti.

Siyaset 14 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Hatay’da ortaöğretim düzeyindeki öğrencilerin konaklamalarının yanı sıra eğitim görmeleri için okul ve derslik olarak hazırlanan Antakya NATO Çadır Kenti’nin açılışı yapıldı.

Açılışa Milli Savunma Bakanı Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve NATO Avrupa Müttefik Yüksek (SACEUR) Komutanı Orgeneral Christopher G. Cavoli ile ABD’nin Ankara Büyükelçisi Flake katıldı.

Erdoğan, 29 Mart’ta CHP Genel Merkezi’nde Kılıçdaroğlu ile görüşen Flak’e tepki göstermişti. Erdoğan, 3 Nisan’da Bağcılar Ülkü Ocakları’na yaptığı açıklamada, şunları söylemişti:

“Amerika’ya bu seçimlerde bir ders vermemiz lazım. Joe Biden oradan konuşuyor, Biden’ın buradaki büyükelçisi ne yapıyor? Gidiyor bay bay Kemal’i ziyaret ediyor. Ayıptır, biraz kafanı çalıştır. Sen büyükelçisin. Senin buradaki muhatabın Cumhurbaşkanı’dır. Sen bundan sonra hangi yüzle Cumhurbaşkanı’ndan randevu isteyeceksin? Bizim kapılar kapandı ona, bir daha göremezsin. Niye? Haddini bileceksin. Büyükelçi olarak görevini bileceksin. Bir büyükelçi nasıl çalışır, bunu öğreneceksin. Bunu öğrenmediğin takdirde bu kapı öyle yol geçen hanı değil, giremezsin.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.