Erdoğan: Bütün günahı Bay Kemal’in sırtına yükleyip kenara çekildiler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Adıyaman'da yaptığı konuşmada 14 Mayıs seçimlerini hatırlatarak "Bütün günahı da Bay Kemal'in sırtına yükleyip kenara çekildiler" dedi. Erdoğan Adıyaman'ın ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı.

Siyaset 8 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan deprem bölgesindeki şehirlerde partisinin belediye başkanı adaylarını açıklamaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün bu amaçla Adıyaman’daydı ve burada yaptığı konuşmada muhalefeti eleştirdi. Erdoğan “Bütün günahı da Bay Kemal’in sırtına yükleyip kenara çekildiler. Bay Kemal’e ilk hançeri vuranlar ise toplam oyları yüzde 1’i dahi bulmadığı halde sırtında Meclis’e taşıdığı uyanıklar oldu” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Adıyaman Üniversitesi Spor Salonu’nda Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni’nde konuştu. 2 bin 798 konutun teslimini sağlayacaklarını belirten Erdoğan “Depremin altından kalkabilecek başka bir ülkenin olamayacağını” söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını tamamladıktan sonra partisinin aday tanıtım toplantısına geçti.

2 bin 798 konutun teslimi yapılacak

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

“Barınma sorununu çözmek için çok sayıda adım attık. Adıyaman’da 39 bini konut, 3 bin 400’ü işyeri ve 3 bine yakını ahır toplam 45 bin 305 hak sahibi belirlendi. Bugün 2 bin 798 konutumuzun teslimini yapıyoruz

İnşası süren 32 bin konutumuzu yıl sonuna kadar peyderpey teslim edeceğiz. Önümüzdeki sene tüm hak sahiplerini ev ve iş yerlerine kavuşturmayı hedefliyoruz. Gelişmiş ülkelerin dahi çok daha küçük afetler karşısında ne kadar sıkıntı yaşadığı biliniyor. Böylesine büyük bir felaketin altından bu kadar çabuk kalkabilecek başka bir ülke yoktur.

‘Bütün günahı Bay Kemal’in üstüne yüklediler’

Terör örgütleri üzerinden siyaseti yönlendirme çabaları hiç bitmiyor. Birden artış gösteren terör eylemleri, provokasyonlar boşuna değildir. Hepsi de aynı senaryonun bir parçasıdır. Bu oyunu kuranların bilmedikleri bir şey var. O da Türkiye’nin artık eski Türkiye olmadığıdır. İktidara geldiğimizde önce güven ve istikrar iklimini tesis edecek adımlar attık. Elbette pek çok sinsi eylemle önümüz kesilmeye çalışıldı. Gezi olaylarından darbe girişimine, ekonomik tuzaklara kadar her yolu denediler. Son olarak şanslarını Cumhurbaşkanlığı ve meclis seçimlerinde denediler. Yolda birbirlerini görseler selam vermeyecek olanları aynı ittifak çatısı altında birleştirdiler yine de beceremediler.

Bütün günahı da Bay Kemal’in sırtına yükleyip kenara çekildiler. Bay Kemal’e ilk hançeri vuranlar ise toplam oyları yüzde 1’i dahi bulmadığı halde sırtında Meclis’e taşıdığı uyanıklar oldu.

Yine akıllara ziyan arayışlara giriştiler. Terör örgütleriyle ilişkileri tescilli partilerle bir araya gelmek mi dersiniz, Çağlayan Adliyesi’ne saldırı düzenleyen terör örgütlerine kol kanat germek mi dersiniz. Bir yandan da kendi içlerinde kavga halindeler. Ülke iyi ki bunların ellerine kalmadı diye milletimiz hamd ediyor. Mart seçimlerinin ardından da aynı şükrü şehirlerimizdeki vatandaşlarımız yapacaklar.”

‘Adıyaman halkı acısını istismar edenlere müsaade etmedi’

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Adıyaman Aday Tanıtım Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan Cumhur İttifakı’nın 8 ilçe belediye başkan adayını açıkladı.

Erdoğan şunları söyledi:

“Kandil’den Pensilvanyası’na terör elebaşlarının tüm güçleri ile asıldığı bu kritik seçimlerde Adıyamanlılar geleceklerine sahip çıktı. Adıyaman, 6’lı masa denilen proje yapının ve Cumhurbaşkanı adayının yalan siyasetine fırsat vermedi.

Adıyaman halkı, acılarını istismar ederek iktidar rüyası gören fırsatçılara müsaade etmedi

Adıyaman 6’lı masanın yalan siyasetine fırsat vermedi. Fırsatçıların oyununa gelmedi. Son 8 aya baktığımız zaman Adıyaman’ın nasıl doğru bir tercih yaptığını çok net görebiliyoruz. Altılı masa bir proje yapıydı. Yere göğe sığdıramadıkları zatın bugün adının anılmasına dahi tahammül edemiyorlar. Seçim yenilgisinin tüm faturasını bir kişiye kestiler. Bunun yanında kim varsa siyasetten diskalifiye ettiler. Ama CHP’nin arkasındaki gürültü hiç kesilmedi. Her gün yeni bir Bizans oyununa şahit oluyoruz.

Siz bize sahip çıktınız, desteğinizi duanızı bizden esirgemediniz. İnşallah biz de sizi boynu bükük bırakmayacağız. Bizim gündemimizde vatandaşımızın canını yakan enflasyon ve hayat pahalılığı ile mücadele var.

Bizim gündemimizde milletimizi hedefleri ve hayalleri ile buluşturmak var. Biz asrın felaketini yaşamış şehirlerimizi nasıl imar ve ihya ederiz buna kafa yoruyoruz. Biz, üzerimize salınan terör örgütlerinin başını ezme mücadelesini veriyoruz. Muhalefet gibi laf üstüne laf koymanın derdinde değiliz. Hizmet üretmenin eser bırakmanın derdindeyiz. Belediyecilik konusunda AK Parti ve Cumhur İttifakı ile yarışabilecek hiçbir babayiğit yoktur.”

Belediye Başkan adayları

Erdoğan’ın açıkladığı ilçe belediye başkan adayları şu şekilde:

Besni:Reşit Alkan

Çelikhan: Mustafa Bulut

Gerger: Erkan Aksoy

Gölbaşı: Hakan Toydaş

Kahta Mehmet Can Halaç

Samsat: Halil Fırat

Sincik: Mehmet Korkut

Tut: Ercan Öncebe

Zühtü Arslan Erdoğan'ın yüzüne söyledi: AYM kararı uygulanmak zorundaZühtü Arslan Erdoğan’ın yüzüne söyledi: AYM kararı uygulanmak zorunda

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.