Erdoğan: Çanakkale’den alacağımız dersler olduğuna inanıyoruz

Çanakkale'deki Şehitler Abidesi'nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. Yıl Dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Burada konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan Çanakkale'de yazılan destandan alınacak önemli dersler olduğunu söyledi.

Siyaset 18 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. Yıl Dönümü Töreni Şehitler Abidesi’nde düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada yaptığı konuşmada dünya tarihinde eşine nadir rastlanır bir destanla Çanakkale’yi geçilmez kılan kahramanları rahmetle, şükranla yad ettiklerini söyledi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kahraman orduya önderlik etme şerefine nail olan komutanları saygıyla anan Erdoğan Çanakkale’de şehit olan her askere Allah’tan rahmet diledi.

Ülkenin son 10 yılda maruz kaldığı her olaya bakıldığında hep aynı yüzlerin görüldüğünü söyleyen Erdoğan “Terör örgütlerini sınırlarımıza yığıp bizi istiklalimizle sınayanlar bunlardır. Çeşit çeşit yöntemlerle egemenliğimize göz diken darbecileri üzerimize salanlar bunlardır. Her biri milletimizin zenginliği olan farklılıkları kırılmaya yatkın fay hatları haline dönüştürmeye çalışanlar yine bunlardı. Kalkınma hamlelerimizi boşa çıkarmak için üretimimizi ve istikrarımızı sabote edenler bunlardı. Demokrasi atılımlarımızı, vesayetin çarkları arasında parçalayarak milletimize zulmedenler bunlardı” dedi.

Gelibolu Yarımadası’ndaki Şehitler Abidesi’nde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı gemiler geçiş töreni yaptı.

Çanakkale’de bu milletin erkeğiyle, kadınıyla, genciyle, yaşlısıyla, öğrencisiyle, hocasıyla, çalışanıyla, işvereniyle, tek vücut olup düşmana geçit vermediğini vurgulayan Erdoğan milletin son dönemde yaşadığı tüm sınamalarda aynı vakur iradeyi ortaya koyduğunu söyledi. Çanakkale’den ve sonrasında yaşanan hadiselerin her birinden alınan dersler ışığında geleceğe güvenle yürümelerini sağlayacak iradeye sahip olduklarını belirten Erdoğan 6 Şubat depremlerini anımsattı ve 53 bin kişinin ölümünün, 11 şehirde de yüz binlerce binanın yıkılmasından sonra yaşananların a bunun ispatı olduğunu söyledi.

Erdoğan’ın konuşma yaptığı törende Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş (sol 2), Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler (solda), Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy (sağ 4), Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da (sağ 3) yer aldı.

Gelişmiş ülkelerin bile yıllarca baş edemeyeceği enkaz yığınlarını kısa sürede kaldırdıklarını anlatan Erdoğan yeni konutları inşa edip teslimine başladıklarını aktardı. Deprem felaketinden sonra milletin gösterdiği dayanışmanın takdire şayan olduğunu ifade eden Erdoğan “Türkiye Yüzyılı’nın inşasında Çanakkale’de yazılan destandan alacağımız çok önemli dersler olduğuna inanıyoruz. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, sıkı sıkıya sahip çıktığımızda yedi düvel üzerimize gelse yıkılmayacağımızın ispatı olan Çanakkale ruhu yolumuzu aydınlatmaya hep devam edecek” dedi.

Erdoğan’ın mitinginde gözaltına alınanlara Özel sahip çıktıErdoğan’ın mitinginde gözaltına alınanlara Özel sahip çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.