Erdoğan’ın mitinginde gözaltına alınanlara Özel sahip çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Konya’daki mitinginde bir grup staj ve çıraklık mağdurları için müjde istedi. Erdoğan’ın ‘Çırağa müjde olmaz’ sözlerinden sonra gözaltına alınan gruba CHP lideri sahip çıktı: Birlikte mücadele edeceğiz.

Siyaset 18 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dün yerel seçimler için Konya’da düzenlediği mitingde sadece konuşmalar ve vaatler değil, ‘olaylar’ da öne çıktı.

Erdoğan konuşma yaptığı sırada staj ve çıraklık mağduru olduğunu söyleyen ve müjde isteyen bir gruba sinirlendi ve daha miting konuşmasına başlamadan onlara cevap verdi.

“Çırağa müjde olmaz, kalfaya, ustaya olur. Onun için de bu tür adımlar yanlış adımlar” diyen Erdoğan gruba bakarak “Konya’ya, Konyalıya sadakat ve siz bu sadakati bozmayın. Sen bizi dinle!” diye tepki gösterdi.

Erdoğan’ın sözlerinin ardından bu grubun gözaltına alındığını CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç sosyal medyadan duyurdu.

Telefonlarına elkondu iddiası

Kılıç paylaşımında gözaltına alınanların telefonlarına da hukuksuz biçimde elkonduğunu ileri sürdü:

“Erdoğan’ın Konya mitingine giden staj ve çıraklık sigortası mağdurları daha miting başlamadan karga tulumba gözaltına alınıyor, telefonlarına elkonarak alınan görüntüler siliniyor. Elde kalan tek görüntüyü paylaşıyorum! Hukuksuz gözaltılarla, baskıyla, zulümle hak mücadelesinin önüne geçemezsiniz. Zulmünüz artsın ki tez zeval bulasınız!”

Özel: O sigorta emekliliğe sayılmıyor

Konu Adana’da mitin yapan CHP Genel Başkanı’nın da gündemindeydi.

“Staj mağdurları maalesef stajda sigortaları yattığı halde, çıraklık mağdurları sigorta başlangıcı olduğu halde o günleri emeklilik gününe sayılmadı” diyen Özel bu uygulamanın yanlış olduğunu ve çok sayıda insanı mağdur ettiğini söyledi.

Özel sonrasında Erdoğan’ın Konya mitingindeki olaya değindi:

“Bu sorunu dile getirmek isteyen staj mağdurları Konya’da Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingine gittiler. 40-50 kişi, seslerini duyurmak istediler. Ne yaptı biliyor musunuz Recep Tayyip Erdoğan? Onları gözaltına aldırdı. Telefonlarını toplattı. Otobüslere bindirdi. Buradan sesleniyorum, Recep Tayyip Erdoğan, bundan sonra bu staj mağdurları hakkını alana kadar, çıraklık mağdurları hakkını alana kadar onlarla birlikte mücadele edeceğiz. İki elim yakandadır. Ayrıca EYT’de bir büyük mağduriyet daha var, o da Bağ-Kur’luların yaşadığı mağduriyettir. Tayyip Erdoğan bu soruna çözeceğine geçen seçimde söz vermiştir. Ancak seçimi kazandıktan sonra EYT mağduriyetini unutmuştur. Bu da gündemimizdedir. Bu sorun çözülene kadar da iki elimiz yakasındadır.”

Erdoğan Konya mitinginde CHP ve DEM Parti’ye yüklendi: Demet demet avroları toplayıp paylaşıyorlarErdoğan Konya mitinginde CHP ve DEM Parti’ye yüklendi: Demet demet avroları toplayıp paylaşıyorlar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.