Erdoğan Defne’de hastane açtı: Yüzde 8 oya bakmadan eser verdik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Hatay'daydı. Antakya ilçesindeki konteyner kente ziyarette bulunan Erdoğan daha sonra çok kısa sürede tamamlanan Defne Devlet Hastanesi'nin açılışını yaptı. Erdoğan, "Burada Kılıçdaroğlu 90 oy aldı, siz yüzde 8 aldınız, dediler. Bizi bunlar ilgilendirmez" dedi.

Siyaset 22 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün depremin en ağır vurduğu illerden biri olan Hatay’daydı. Önce merkez ilçe Antakya’da konteynır kenti ziyaret etti, burada konuştu. Ardından Defne’ye geçip inşaatı çok kısa sürede tamamlanan devlet hastanesini açtı.

Erdoğan, Antakya’da konteynır kentte kendisini karşılayan kalabalığa hitaben bir konuşma yaptı. Erdoğan şöyle dedi:

“Nefretin, kinin, öfkenin diliyle değil, daima kardeşliğin diliyle konuştuk. Bugün de aynısını yapıyoruz. Sandıkta tecelli eden iradeye böyle yaklaşıyoruz. CHP Genel Başkanı ve onun ardından gidenler gibi milleti suçlamıyoruz. Temsilcileri gibi insanımızı itham etmiyoruz. Biz kimseyi tercihlerinden ötürü aşağılamıyoruz. Hele hele depremde yakınlarını kaybetmiş kardeşlerime siyasi tercihlerinden dolayı ayrımcılık yapmak, kaldıkları yerden kapı dışarı etmek aklımızın köşesinden bile geçmez.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antakya’daki ziyaretinin ardından Defne ilçesine geçti.

Deprem bölgesinde seçim sonuçları: Beklenilen büyük değişim olmadıDeprem bölgesinde seçim sonuçları: Beklenilen büyük değişim olmadı

Erdoğan, yapımı 60 günde tamamlanan Defne Devlet Hastanesi’nin açılış töreninde vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasında aldığı oy oranına işaret etmesi dikkat çekti. Erdoğan, şunları söyledi:

“Bize dediler ki işte burada Kılıçdaroğlu 90 oy aldı, siz yüzde 8 aldınız. Bizi bunlar ilgilendirmez. Burada benim vatandaşım yaşıyor mu, deprem oldu mu, ölen yaralanan var mı? Ben yaradılanı yaradandan ötürü severiz. Biz ayrım yapamayız. Mezhep dil din ırk bizim dinimizde de yok inancımızda da yok. Vatandaşımız gerekeni yapacaktır. Kardeşlerim Hatay’da 100 yataklı Arsuz , 30 yataklı Belen hastanesini açmıştık. Neler söylendi hatırlıyorsunuz. Hiçbirine aldırmadık. Yarından itibaren hasta kabulüne başlayacak burası. Sağlık bakanım ve ekibi gece gündüz çalıştı. Herkesi mahcup ederek hastanemizin inşaatını bitirdik. Gereken donanımları her şeyi bitirerek sizlerin karşısına alnımız ak olarak çıktık. Şu anda bu hastanede 11 ameliyathane var. Bütün odaları her an yoğun bakıma dönüştürülebiliyor. En gelişmiş emar ve tomografi cihazları bulunuyor. Temeli atarken ne söz verdiysek yalnızca onu yaptık. Bir fotoğraf karesi üzerinden konuşanlar daha sonra işin nasıl yürüdüğünü gördüklerinde bir tek söz bile etmediler.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın deprem bölgelerindeki mitinglerinin kalabalık olması dikkat çekiyor.

Yeni vaat: fahiş kira zammı yapan ev sahibinin ümüğü

Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’la birlikte deprem bölgesindeki turuna Hatay’ın ardından Antep’te devam etti. İstasyon Meydanı’ndaki konuşmasının da büyük kısmında muhalefete yüklenen Erdoğan, deprem sonrasındaki civar illerde ülke genelinden bile daha fazla yükselen konut ve kira fiyatlarına ilişkin de konuştu:

‘Son yıllarda ekonomide yaşanan dalgalanmaların yol açtığı fiyat artışları, bu sıkıntıların başında geliyor. Bilhassa konut fiyatları ve kiralar, ülkemizin hemen her yerinde, gerçekten can sıkıcı seviyelere geldi. Rusya-Ukrayna Savaşı’ndan depreme kadar, bu yükselişi tetikleyen pek çok sebep olduğunu biliyoruz. Ama yine de karşımızdaki tabloyu kabul edemeyiz. Bu sorunun çözümü için iki ayrı kanalı birlikte kullanacağız. Birincisi, makul ve orantılı hiçbir sebebi olmadığı halde sırf açgözlülükten fahiş kira artışı yapanlarla. Tekrar göreve devamda bunların ümüğünü sıkacağız, ümüğünü. İkinci ve asıl çözümümüz, gerek TOKİ kanalıyla gerek özel sektörü teşvikle konut arzını hızla artıracak tedbirler alacağız. 1+1, 2+1 gibi konutlarla vatandaşımızın bu ihtiyacını gidereceğiz.’

Hataylı depremzede, BM Genel Kurulu'nda depremi anlattı: Manhattan'da her 5 binadan 1'inin yıkıldığını düşününHataylı depremzede, BM Genel Kurulu’nda depremi anlattı: Manhattan’da her 5 binadan 1’inin yıkıldığını düşünün

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.