Erdoğan ‘Erbakan Hoca ile ne zaman tanıştın?’ dedi, Karamollaoğlu’ndan yanıt geldi: Sen kısa pantolonluyken

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine Erbakan üzerinden yönelttiği eleştirilere yanıt verdi ve MSP'de beraber çalıştıkları dönemi anlattı.

Siyaset 2 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İktidar kanadı uzun süredir Saadet Partisi’ne Millet İttifakı’nda yer alması nedeniyle tepki gösteriyor. Milli Görüş ideolojisinin ve Saadet Partisi’nin kurucusu Necmettin Erbakan üzerinden partinin lideri Temel Karamollaoğlu’nu eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Sen acaba Erbakan Hoca’yla ne zaman tanıştın? Ben, Erbakan Hocamız partiyi kurduğundan itibaren gençlik kolları başkanlığı yapmış birisiyim” demişti.

Önceki akşam bir canlı yayında bu sözlere cevap veren Karamollaoğlu, “Sayın Erdoğan’ın kısa pantolonlu iken o daha on üç yaşındayken ben Erbakan Hoca’yla beraber Konya’da çalıştım. 1967 yılında. Ben Erbakan’ı 1967’de tanıdım” dedi ve Erbakan’ın Odalar Birliği Başkanlığı’nda da buradan ayrıldığında da yanında olduğunu anlattı.

‘Gençlik kollarındayken heyecanlıydı’

Erdoğan’ın Milli Selamet Partisi’nin (MSP) gençlik kolları başkanlığını yaptığı döneme de değinen Karamollaoğlu, kendisinin bu dönemde askerde olduğunu belirtti ve “Asker dönüşü partide üyelik sonrasında Fatih İlçe Başkan yardımcısı oldum. Ben öyle tepeden başlamadım. Tayyip Bey gençlik kollarındayken ben Fatih İlçe Başkan Yardımcısıydım. Bunun için Tayyip Bey bunları bilmiyor diye düşünüyorum. Gençlik kollarındayken heyecanlıydı. Güzel şiirler okurdu. Erbakan Hocamız da davet ederdi şiir okuması için. O da okurdu, Necip Fazıl’dan vs.” ifadelerini kullandı.

Saadet lideri: Kalp kırmayalım dedikçe, her gün vites yükseltiyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.