Erdoğan’a göre Millet İttifakı hem ‘Terör sevici’ hem de LGBT’ci

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a Sakarya'da yaptığı konuşmada muhalefete Alevilik, HDP ve LGBTİ üzerinden yüklenerek, "Siz ne hayasızsınız" dedi.

Siyaset 24 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün Dolmabahçe Sarayı’nda çocuklarla birlikte TCG Anadolu gemisinin boğazdaki geçiş törenini izledikten sonra Sakarya’ya geçti.

Erdoğan, burada Akyazı Spor Kompleksi açılış töreninde yaptığı konuşmada Kemal Kılıçdaroğlu’nun Twitter hesabı üzerinden yayınladığı ve 100 milyondan fazla izlenen “Alevi” videosunu eleştirdi.

Erdoğan, “Benim Kürt kardeşlerim, Rabbimizin hükmü gereği, ayrıma tabi tutulmadan bizim kardeşimizdir. Bizim Sünnilik, Alevilik, Şiilik diye bir dinimiz yok, bizim dinimizin tek adı var, o da İslam’dır, dini kimliğimizin tek bir adı var o da Müslümanlıktır. Niçin yaşın 74’e geldikten sonra, birden bire mezhebi kimliğinle kamuoyunun huzuruna çıkma ihtiyacı duydun? Bu zata kimse inancını, mezhebini, meşrebini sormadı. Bu zatı kimse bu kimlikleri üzerinden herhangi bir ithama da maruz bırakmadı” dedi.

Kılıçdaroğlu'nun 'Alevi' videosu 100 milyon görüntülenmeyi geçtiKılıçdaroğlu’nun ‘Alevi’ videosu 100 milyon görüntülenmeyi geçti

300 milyar dolar

Tayyip Erdoğan,  Millet İttifakı’nı “terör” ve HDP üzerinden hedef alarak, “Bay bay Kemal Londra’daki tefecilerden 300 milyar dolar getirecekmiş veya getirmiş. Eroin, esrar kaçakçılarının paralarını buraya getirecekmiş. Bay bay Kemal’in işi ya Kandil’deki teröristlerle, bu teröristlerin parlamentodaki uzantılarıyla… O kapalı kapılar arkasında acaba ne görüştü? Açıklayamaz. Diyarbakır’da 51 vatandaşımızın ölümüne neden olan Selo’yu çıkaracakmış. Terörist başı Öcalan’ı çıkaracakmış. Bu ülke terör devleti değil. Türkiye asla bu terör örgütlerinin oyuncağı değil. Bay bay Kemal bunları söylerken bayan Meral ne söylüyor? Aykırı bir ifadesi var mı? Bu 7’li masa iyice dağıttı” diye konuştu.

‘Bunlar LGBT’ci’

Cumhurbaşkanı Erdoğan LGBT-İ üzerinden de muhalefeti eleştirerek, “Önce küresel güçlerin en yıkıcı silahı haline gelen sapkın akımlardan bunlar LGBT’ci. İYİ Parti, HDP, CHP LGBT’ci. Fakat AK Parti bu işlerin tam karşısında. MHP, Yeniden Refah, Büyük Birlik, HÜDA PAR tam karşısında. Cumhur İttifakı olarak LGBT’nin karşısındayız. Bizim için aile kutsaldır. Aile kurumumuza dokundurmayacağız. Gelince Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kaldıracaklarmış. Siz ne hayasızsınız” ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun 'Alevi' açıklamasına tepki: Durduk yere etnik köken mezhep tartışması açıyorlarErdoğan’dan Kılıçdaroğlu’nun ‘Alevi’ açıklamasına tepki: Durduk yere etnik köken mezhep tartışması açıyorlar

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.