Erdoğan ile Berat Albayrak yıllar sonra aynı karede

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak istifa ettikten sonra kamera karşısına geçmiyordu. Ancak oğlunun mezuniyet törenine katıldı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'la birlikte uzun süre sonra aynı karede yer aldı.

Siyaset 29 Haziran 2024
Aile fotoğrafında Erdoğan ve Albayrak aynı karede.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte İstanbul’da torunu Ahmet Akif Albayrak’ın liseden mezuniyet törenine katıldı. Törende Ahmet Akif Albayrak’ın babası Berat Albayrak ve annesi Esra Albayrak da vardı. Böylece Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Berat Albayrak epey uzun bir aradan sonra yeniden ilk kez aynı fotoğraf karesinde yer almış oldu.

Albayrak 8 Kasım 2020’de resmî Instagram hesabından yaptığı bilgilendirmede 2018’den beri sürdürdüğü hazine ve maliye bakanlığı görevinden sağlık sorunlarını ve ailesi ile zaman geçirmek istediğini gerekçe göstererek istifa ettiğini açıklamıştı. Bu açıklamadan 25 saat sonra istifa, Erdoğan tarafından kabul edilmiş ve yerine Lütfi Elvan atanmıştı.

Erdoğan torununa diplomasını verdi, törende Erdoğan’ın dünürü ve Berat Albayrak’ın babası Sadık Albayrak ile ilahiyat profesörü Hayrettin Karaman da vardı.

Berat Albayrak, artık liseden mezun olan oğlu Ahmet Akif Albayrak’ın okuduğu İstanbul Beykoz’daki özel Nun Okulları’nın da kurucularından. Bu okul, muhafazakar camianın girmek için yarıştığı, Beykoz’da orman kenarındaki kampüsüyle çok övünen bir eğitim kurumu.

Nun Okulları’ndaki mezuniyet töreninde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan öğrencilere ve velilere hitaben bir konuşma da yaptı. Erdoğan “Fıtratı koruyan bir terbiye anlayışıyla eğitime yaklaşan bu güzide kurumda görüyorum ki öğrenciler hayata çift kanatlı hazırlanıyor. Bir yandan manevi değerlerine sahip çıkan diğer yandan sorgulayan, bilgi, irade, duygu ve eylem bütünlüğüne sahip nesiller yetiştiriliyor” dedi.

Öğrencilere nasihatte bulunan Erdoğan, şunları söyledi: “Bir duruşu olmalı insanın, bir bakışı, bir anlayışı, bir davası olmalı. Çünkü insana yaşadığını hissettiren aldığı nefes ve atan kalbi değildir. İnsana yaşadığını asıl hissettiren, kendisini aşkın bir davaya adaması ve o dava uğruna mücadele vermesidir. Kendiniz için, Türkiye için, ümmet için, insanlık için kurduğunuz hayalleriniz olsun. Hep söylediğim gibi ‘Aşkınan koşan yorulmaz.’ Yorgunluğu hissettirmeyecek, sizi geceleri dahi ayakta tutacak, koştukça daha da ileriye gitme isteği uyandıracak idealleriniz olsun.”

Konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, torunu Ahmet Akif’e diplomasını verdi.

Erdoğan da Esad'a kapıyı araladı: Bir zamanlar ailece görüşürdük, yarın yine olmaz diye bir şey yokErdoğan da Esad’a kapıyı araladı: Bir zamanlar ailece görüşürdük, yarın yine olmaz diye bir şey yok

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.