Erdoğan ilk iftarını şehit aileleriyle yaptı, terörle mücadeleyi anlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan’ın ilk iftarını şehit aileleriyle açtı ve sonrasında terörle mücadeleye dair ayrıntılar verdi. 'Cumhuriyet'in ilk asrındaki eksikliklerle' baş ettiklerini söyleyen Erdoğan, terörle mücadele için 'şahlanıştayız' dedi.

Siyaset 12 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ramazan ayının ilk iftarını Beştepe’de ağırladığı sehit aileleriyle birlikte açtı. Burada düzenlenen törende iftardan sonra konuşan Erdoğan, genel olarak terörle mücadeleye ilişkin olumlu bir tablo çizdi.

“Esasen 15 Temmuz’da gördük ki bu ülkenin erkeği ve kadınıyla, genci ve yaşlısıyla her meslekten, her kesimden insanıyla tamamı yeri geldiğinde birer savaşçı kahramana dönüşebilmektedir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Tarihçiler milletlerin öne çıkan vasıflarını anlatırken, bizim için asker millet tespitini yaparlar. Gerçekten de binlerce yıllık millet tarihimiz ve 2 bin 200 yılı aşkın devlet geleneğimiz boyunca bu vasfımızı hep gösterdik. Bu vasfımızı hiçbir zaman kaybetmedik. Son olarak Çanakkale’de ve Milli Mücadele’de topyekün seferberlik anlayışıyla vatan topraklarını savunurken de aynı saikle kıyam ettik. Yakın geçmişimizde PKK’dan FETÖ’süne kadar bütün terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadele de esasen milli bir şahlanıştı” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyetin ilk asrında ‘yaşanan eksiklikler’

Son 21 yılda eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerjiye, sanayiden tarıma her alanda hayata geçirdikleri reformlarla bu milli şahlanışın altyapısını güçlendirdiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Savunma sanayiine yaptığımız yatırımlarla Türkiye’yi gerçek anlamda bağımsız bir devlet haline getirdik. Çevremizde yaşananları görüyorsunuz. Şayet siyasetiyle, ekonomisiyle, savunma sanayisiyle, sosyal yapısıyla güçlü bir devlet değilseniz size her türlü zulmü reva görüyorlar. Vatan topraklarınızı korumanın ve o sınırlar içinde güvenle yaşamanın yolu her bakımdan güçlü olmaktan geçiyor. Cumhuriyetimizin ilk asrında bu konuda yaşadığımız eksiklerin bedelini geri kalmışlıkla, istikrarsızlıkla, kaosla, vaktimizi ve enerjimizi iç mücadelelere harcayarak ödedik” dedi.

Fidan'ın Washington temaslarından Türkiye-ABD terörle mücadele istişareleri çıktıFidan’ın Washington temaslarından Türkiye-ABD terörle mücadele istişareleri çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.