Erdoğan Kocaeli’de Demirtaş’a yüklendi: Bunların derdi Kürt falan değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli'de eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'a sert sözlerle yüklendi. Erdoğan, "Bunların derdi Kürt falan değil. Hani siz Kürtlere kadir kıymet biçiyordunuz, ne oldu?" dedi.

Siyaset 16 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Kocaeli Şehir Hastanesi’nin açılış töreninde konuştu. Buradaki konuşmasında Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenen Erdoğan, “Bay bay Kemal, sen hayatında böyle hastane gördün mü? Senin SSK Genel Müdürü olduğun zaman hastanelerimizin hali ortadaydı” dedi.

Diyarbakır ziyaretinde halkın kendisine yakardığını söyleyen Erdoğan, “Diyarbakır’da, orada vatandaşlarımızın bize yakarışlarını gördüm. Ne dediler biliyor musunuz? ‘Başkanım ne olur bizi bunların eline bırakmayın’. Ya siz bizi bırakmadıktan sonra biz sizi bırakır mıyız? Biz bunların ne menem olduğunu biliyoruz. Ve Kandil bizim Diyarbakır annelerimizin yavrularını kaçırdı mı? Hatta Diyarbakır’da, bu şimdi Edirne’de olan bir Selo var ya, kardeşlerim 51 Kürt kardeşimizi bunlar öldürdü mü? Hatta bu gençlerin üzerinden arabayla geçtiler, bunları bu şekilde öldürdüler. Onlar da Kürt’tü. Bunların derdi Kürt falan değil. Hani siz Kürtlere kadir kıymet biçiyordunuz, ne oldu?” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun siyasi kariyerinin önemli bir bölümünün şehir hastaneleriyle uğraşmakla geçtiğini ifade eden Erdoğan, salgın ve deprem döneminde bu hastanelerin öneminin anlaşıldığını söyledi.

Erdoğan, Kobani Davası'nın kritik gününde kürsüden Demirtaş'a Kobani olaylarıyla yüklendiErdoğan, Kobani Davası’nın kritik gününde kürsüden Demirtaş’a Kobani olaylarıyla yüklendi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.