Erdoğan pazar gününü muhalefete ayırdı: Cevap gecikmedi, günün finali jet soruşturma ve galiz bir küfür oldu

Erdoğan'ın Ahlat'taki Malazgirt töreni ve sonrasında kabine konuşmasındaki gündemi muhalefetti. Yanıt gecikmedi. Erdoğan'a 'züppe' diyen CHP'li Özkan hakkında jet soruşturma başlatıldı. Tartışmanın 'finali' ise AK Partili vekilin ağır küfrü oldu.

Siyaset 26 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Malazgirt Savaşı’nın 953’üncü yıldönümü için Bitlis Ahlat’taydı. Burada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin önerisiyle yapılan ‘Ahlat Köşkü’ var. Köşk son kutlamalarda ‘cumhurbaşkanlığı külliyesi’ olarak tanımlandı.

‘Cumhurbaşkanlığı Ahlat Külliyesi’. Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı önce öğle saatlerinde Ahlat’ta düzenlenen bir törende konuştu. Erdoğan muhalefeti Meclis’teki Can Atalay oturumu sırasında çıkan arbede üzerinden eleştirdi: ”Milletin Meclisi’nde, milletin kürsüsünde millete hakaret eden, milli iradeye hakaret eden, dilinden kin ve nefret akan bu provokatörü ellerinden gelse demokrasi havarisi ilan edeceklerdi. Milletle ve milletin değerleriyle kavgalı bir avuç marjinal ana muhalefeti ve diğer muhalefet partilerini esir almış, parmağında oynatmaktadır. Halktan, sokaktan, milletin gündeminden tamamen kopmuş durumdalar.”

Konuşmadaki tek eleştiri bu değildi. Erdoğan İstanbul Vaniköy’deki tartışmalı villa inşaatıyla ilgili “Yıllarca çevre üzerinden bize ders vermeye kalktılar şimdi İstanbul’un en nadide çevre hazinesini para babalarına peşkeş çekiyorlar” dedi muhalefet belediyelerini hedef aldı.

Erdoğan konuşmasında CHP yöneticilerini ‘gösteriş müptelası elitistler’ olarak tanımladı: “Meydanlarda söz verdikleri halde binlerce belediye işçisini gelir gelmez kapı dışarı ettiler. Halkçılık maskesinin arkasından Avrupa başkentlerinde halkın paralarıyla keyif çatan gösteriş müptelası bir elitizm çıktı.”

Komutanlar ve HÜDA-PAR liderinin fotoğrafı

Akşama doğru Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanı Ziya Cemal Kadıoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve HÜDA-PAR lideri Zekeriya Yapıcıoğlu ile birlikte Selçuklu mezarlığını ziyaret etti.

Komutanlarla Hizbullah’la ilişkilendirilen HÜDA-PAR liderinin fotoğrafı sosyal medyada eleştirildi. Fotoğraf: AA

Akşam da Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabine toplantısı düzenlendi. Toplantıdan sonra konuşan Erdoğan’ın gündeminde yine muhalefet vardı.

‘Muhalefetin körüklediği fitne ateşi…’

Orman yangınları konusunda muhalefete yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Tabii burada bir üzüntümüzü de ifade etmek istiyorum. Devletimiz her yangın çıktığında sadece alevlerle değil, aynı zamanda muhalefetin körüklediği fitne ateşiyle de mücadele etmektedir. Muhalefet belediyeleri iş yapmak yerine, yangın gibi bir meselede dahi siyaset yapma peşinde koşmaktadır. Bunun kabul edilebilir hiçbir yanı yoktur” dedi.

Bu durumu daha önce Marmaris yangınında, geçen yıl Mardin ve Diyarbakır anız yangınında da yaşadıklarını belirten Erdoğan şunları söyledi:

“Aynı iftira, yalan ve çarpıtma furyasına geçen hafta da şahit olduk. Gözlerinin önünde uçan uçak ve helikoptere rağmen ‘uçak yok’ dediler. Yangın başladıktan yalnızca 5 dakika sonra ilk müdahale yapıldığı halde ‘yangına müdahale edilmiyor’ dediler. Yeşil Vatan’ın korunmasında kritik rol üstlenen insansız hava araçlarıyla ilgili, ahlaka sığmayan bir sürü iftira attılar. Daha bunun gibi pek çok dezenformasyonu ekranlardan, sosyal medya mecralarından ve gazete köşelerinden ortalığa boca ettiler. Aslında bunları konuşmak ve gündeme taşımak istemiyoruz. Ancak muhalefetin giderek artan pervasızlıkları karşısında insanlarımızı doğru bilgilendirmeyi de bir görev biliyoruz. Şunu altını çizerek tekrar belirtmek isterim, 81 vilayetimizin neresinde yangın çıkarsa çıksın, devletimiz süratle organize olmakta ve çok etkin biçimde yangına müdahale etmektedir. Geçen hafta farklı illerimizde çıkan yangınlarda da aynısını yaptık. Nasıl bir mücadele yürüttüğümüzü az önce rakamlarıyla ortaya koyduk.

‘Belediyeler yangınlara müdahale etmekte çok geç kaldı’

Kendi sorumluluk alanlarındaki orman yangınlarına bile müdahale etmekte çok geç kaldılar. Muhalefet belediyeleri, iş yapmak yerine yangın gibi bir meselede dahi siyaset yapma peşinde koşmaktadır. Bunun kabul edilebilir hiçbir yanı yoktur. Bu tablo, milletimizin de vicdanını yaralıyor. Yangının, depremin, doğal afetin, şu partisi veya bu partisi olmaz. Ormanlar hepimizindir, 81 milyonun ortak değeridir. Hayat kaynağıdır. Muhalefetin her konuyu siyasallaştıran bu çarpık bakış açısını bir an önce terk etmesini bekliyoruz.”

Özel’in yanıtı: Tükenmişlik sendromu…

Erdoğan’ın bu konuşmasına muhalefetten yanıt gecikmedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yanıtı şöyle oldu: ”Bir avuç FETÖ’cünün peşine koca partisini takmış biri için yine olmadık bir eleştiri. Bir avuç olur olmaz tarikatların, cemaatların peşine koca devleti takmış, 15 Temmuz hain darbe girişimine yol açacakların yıllarca sırtını sıvazlamış, önünü açmış, yolunu temizlemiş, ne istedilerse vermiş birisi şimdi bizi birilerinin peşine takılmakla suçluyor. Ben Ahmet Şık’ın kendisiyle de konuştuğumda da Meclis’teki konuşmamda, bütün değerlendirmelerimde Şık’ın üslübunun Meclis’in yapısına, ruhuna uygun olmadığını söyledim. Hatta bu konuda eleştirenler de oldu. Ahmet Şık sözün sınırlarında, saygı sınırlarını aşmış olabilir. Ama bir yandan dönsün baksın Alpay Özalan denen organizma ne yapıyor? Kürsüye saldırıyor, kan akıtıyor. Kadına yönelik şiddet uygulanmasına ön ayak oluyor. Olayları başlatıyor. Alpay Özalan’a hiçbir şey söylemeyip Ahmet Şık’a laf söylüyor. Ahmet Şık’ın sözü ağırdı, bazı kelimeleri Meclis’e yakışmadı. Alpay Özalan Türkiye’ye yakışmıyor. Alpay Özalan’ı milli bir kahraman olarak görürdük Milli Takım’da oynarken, milli gururumuzdu. Sayın Erdoğan’ın partisinde milli utancımıza dönüştü. Şimdi de tuttu onu Meclis İdare Amiri yaptı. Buradan özeleştiri yapması gereken birinin eleştiriye yeltenmesini tükenmişlik sendromuna bağlıyorum.”

‘Züppe’ diyen Özkan’a jet soruşturma

Diğer yandan Erdoğan’ın sözlerine CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’dan da sert bir tepki geldi.

Erdoğan’ın ‘gösteriş müptelası elitistler’ sözlerini alıntılayan Özkan ‘züppe’ diye seslendi: ”Seni gidi züppe seni! Sarayda otur, tahta kurul, dolarlar, milyarlar oyuncağın olsun, israf, müsriflik yoldaşın, zenginler senin arkadaşın, bize mi diyorsun ‘gösteriş müptelası’ diye? 13 uçak sende. Lüks hayat sende. Konvoylar dolusu otomobil yurt içinde yurt dışında sende. 22 yılda milleti fakir fukara koyup zenginlerin partisi olmak sende. Fakirle fukarayla dalga geçen partili sende. Dolar milyarderleri sende. Zindanlar bizim, saraylar senin, gösterişli olan biz, öyle mi? Kıskandın mı? Seni sarayın züppesi seni! Erken seçim istiyoruz. Hodri meydan!”

Bu sözlerran sonra Özkan hakkında soruşturma başlatıldı. Adalet Bakanı Tunç “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sosyal medya üzerinden hakaret eden ve iftira atan İzmir Milletvekili Tuncay Özkan hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır” dedi.

Gece finali: AK Partili vekilden küfür

Diğer yandan Özkan’a AK Partili vekiller ve yetkililer tepki yarışına girdi. AK Parti Mardin Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı Özkan’a küfür etti. Nazırlı’nın paylaşımı şöyle:

 

Erdoğan 'yoksulluğu bitirdik' dedi ama veriler tersini söylüyorErdoğan ‘yoksulluğu bitirdik’ dedi ama veriler tersini söylüyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.