Erdoğan emekli ve memura zam vaad etti, Milli Muharip Uçağın adını açıkladı

Memur-Sen Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim sonrasını işaret ederek emekli ve memur maaşlarına iyileştirme vaadinde bulundu.

Siyaset 2 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Memur-Sen Genel Kurulu’nda geleceğe dönük zam vaadinde bulundu.

Erdoğan, “Temmuz ayında enflasyon farkı yanında refah payı artışını da dikkate alan bir düzenleme yapacağız. Memurlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü yine tutacağız. Milletimiz refahını artırmak için verdiğimiz mücadeleyi görüyor ve takdir ediyor. Vatandaşımızın alım gücü 2002 yılına göre daha fazladır” dedi.

Emekli maaşlarına zamma ilişkin de konuşan, “7 bin 500 lira emekli maaşı üzerinde maaş alan vatandaşlarımız sevindirecek haberi de çalışma bittikten sonra paylaşacağız” diye konuştu.

Erdoğan, “Deprem sonrası özellikle büyükşehirlerde aniden artan kira fiyatlarıyla ilgili olarak gerekli çalışmaları yapıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan diğer başlıklar şöyle:

“Tüm çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek Bayramı’nı tebrik ediyorum. Polis memuru Özgür Barçın evladımıza ve Resul Barutçu evladımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Memur-Sen camiasıyla bir araya gelmekten büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. Genel Kurul’da bayrağı devredecek kardeşlerimize gayretleri için teşekkür ediyorum. Memur-Sen’in kurucusu Mehmet Akif İnan’ı rahmetle yad ediyorum. Memur-Sen kurulduğu günden bu yana tavrını Haktan yana koymuştur.

7 bin 500 liranın üzerinde maaş alan emeklilere düzeltme temmuza kaldı7 bin 500 liranın üzerinde maaş alan emeklilere düzeltme temmuza kaldı

Kahramanmaraş depremleri

6 Şubat depremlerinde devletimizin ilgili kurumları, belediyeler, sendikalar, gönüllü kuruluşlar en başından beri olağanüstü çaba sarf etti. Memur-Sen asrın felaketinde olağanüstü gayret sergiledi. Çadırdan nakdi yardıma kadar Memur-Sen’li kardeşlerimiz depremzedelerin yanında olmuştur. Seçim gündeminden bağımsız olarak deprem bölgesinde yürütülen çalışmaları günbegün takip ediyoruz. Kimileri şov peşinde koşarken sizler sahada çok çalıştınız. Azerbaycan deprem bölgesine bin afet konutu, okul, cami ve sosyal donatı alanları yapacak. Bunlar tek millet iki devlet olmanın gerçeğidir. 319 bini 1 yıl içinde olmak üzere 650 bin yeni konut yapacağız. Asrın felaketinde yaraları sarmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Kalıcı konutların inşası için kolları sıvadık. 6 Şubat’ta devletimizi ve milletimizi enkaz altında bırakmadık. Taşınma ve kira yardımı ile depremde vefat edenlerin yakınlarına bugüne kadar 30 milyar TL ödeme yaptık.

‘300 milyar dolar’ açıklaması

IMF’le ilişiğimizi 2013’te kestik. Onlara, ‘Türkiye’yi siz yönetemezsiniz biz yönetiyoruz’ dedik. Bugün ülkeye utanmadan 300 milyar dolar getireceğim yalanını atanlar o günlerde IMF komiserlerinin çantacılığını yapıyordu. Bunlarda yalan bol, bu millet doğruluk üzere ayakta durmuştur.

Doğal gaz kullanımı

1 yıl boyunca konutlardaki ve mutfak ve su ısıtma ihtiyaçlarına karşılık gelen miktardaki doğal gaz tüketimini faturalardan düşüreceğiz. En düşük emekli maaşını 7 bin 500 TL’ye ikramiyelerini de 2 bin TL’ye çıkardık. Farklı kamu kurumlarında çalışan yaklaşık 500 bin sözleşmeli personelimizin sorununu çözüme kavuşturduk. Bugüne kadar hiçbir zaman memurumuzu ve işçimizi enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz. Temmuzda bu sözümüzü yine tutacağız. Seçimden sonra yeni Meclis’in yasama faaliyetlerine başlamasıyla 7500 liranın üzerinde emekli maaşı alanları sevindirecek haberi milletimizle paylaşacağız.

Kılıçdaroğlu asgari ücretteki vergiyi kaldırmaktan bahsediyor. Uyan da balığa gidelim. Biz onu yapalı neredeyse 1,5 sene oldu. Bir insan ülkesinden bu kadar mı habersiz olur.

Deprem sonrası özellikle büyükşehirlerde aniden artan kira fiyatları için gerekli çalışmaları yapıyoruz. İnsanları fikrine, kökenine, mezhebine göre ayırmanın ne inancımızda ne de siyasi geleneğimizde yeri vardır, asla olmayacaktır. Daha elinde hiçbir güç ve imkan yokken kamu personelini tehdit edenlere meydanı bırakmayacağız. Ne Kılıçdaroğlu ve ortakları gibi devletimizi FETÖ’cülere ve bölücülere teslim edeceğiz, ne de sırf siyasi görüşü sebebiyle birilerini dışlayacağız.

Cumhur İttifakı LGBT’ci değildir. Ya aileye sahip çıkanlar ya da aileye karşı olan sapkınlar seçilecek. Millet İttifakı’nda LGBT aleyhinde bir söz duydunuz mu? Yok.

14 Mayıs günü sandık başına gittiğimizde 27 Mayıs darbesiyle darağacına gönderilenleri unutmayacağız.”

Savunma sanayi tam gaz: ATAK-2 motor çalıştırdı, ANKA-3 piste çıktıSavunma sanayi tam gaz: ATAK-2 motor çalıştırdı, ANKA-3 piste çıktı

Muharip Uçağın adı belli oldu

Bu programın ardından İstikbalin Yüzyılı Tanıtım Programı’nda konuşan Erdoğan, Milli Muharip Uçağın adının “Kaan” olarak konduğunu açıkladı. Erdoğan uçağın isim babasının ise MHP lideri Devlet Bahçeli olduğunu söyledi.

Erdoğan şöyle devam etti:

“Şu anda Hürjet karşımızda ve ‘Kaan’ımız (Milli Muharip Uçak) o da karşımızda.

Şu kopan fırtına Türk ordusudur Yarabbi, senin uğruna ölen ordu budur yarabbi çünkü bu son ordusu ordusudur İslamın.

Ülkemize hayırlı milletimize hayırlı olsun.

Değerli kardeşlerim şanlı direnişiyle Kahramankazan’daki bu törende 15 Temmuz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz.

Öncellikle milletimize bugünkü gurur yaşatan TUSAŞ çalışanlarına teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz 1 Mayıs’ı Emek ve Dayanışma Günü olarak açıklayan biziz. Son aylarda Savunma Sanayimizde ardı ardına milletimizi sevince boğan haberler verdik.

TCG Anadolu gemimiz donanmamıza katıldı, İMECE uydumuz uzaya fırlatıldı, Gökbey helikopterimizin yerli motorla uçması var.

Bugün projelerimizin yeni bir safhasıyla milletimizin karşısındayız. Yarın inşallah çok daha yenilerini göreceğiz.

Osmanlı’dan devraldığımız kurumlardan bugüne savunma sanayiinin inşasında, gelişmesine katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Ülkemizin savunma sanayiinde hızla üst sıralara çıkmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Savunma Sanayiinde yerlilik oranı yüzde 80’e çıkardık.

Eli kanlı terör örgütlerine nefes aldırmıyoruz, aldırmayacağız. Cudi’de aldırdık mı? Gabar’da aldırdık mı? Aldırmadık, aldırmayacağız. Ama ne yazık ki birileri, başta bay bay Kemal olmak üzere Kandil’den görüşmeler yapıyorlar. Kandil’in desteğiyle bu ülkede cumhurbaşkanı olacak.

Benim milletim Kandil’den destek alana bu ülkeyi teslim etmez. Bölücü örgütün elebaşlarına yönelik operasyonlarımız uzun süredir devam ediyor. Önceki gün DEAŞ’ın sözde liderini etkisiz hale getirdik. Önümüzdeki günlerde de güvenlik güçlerimizle terör örgütlerinin inlerini başlarına geçirmeyi sürdüreceğiz.

Bunun için sizden daha çok üretim gerçekleştirmenizi istiyorum. Attığınız her adımda, döktüğünüz terde devletimizin tüm imkanlarıyla sizlerin yanındayız. Kazan’dan yükselen bu ışık dalga dalga tüm dünyayı kuşatarak Türkiye Yüzyılı yürüyüşümüzde bize rehberlik edecektir.

Gazi Mustafa Kemal’in ‘İstikbal göklerdedir’ diyerek işaret ettiği istikbalin sembolü olan neticelere bugün ulaştık. Onun için bugün ‘İstikbal’ diyoruz

Artık karada, denizde ve denizaltında, havada, uzayda her alanda varız.

Bugün savunma ve havacılık alanında tarihi günlerimizden birini daha yaşıyoruz.

MMU’nun adı artık Kaan’dır isim babası da Devlet Bey’dir.

Milli Muharip Uçağı

Önümüzdeki dönemde de istihbarat teşkilatımız, Silahlı Kuvvetlerimiz, polisimiz, jandarmamızla terör örgütlerinin inlerini başlarına geçirmeyi sürdüreceğiz.

Gazi Mustafa Kemal ‘İstikbal Göklerdedir’ diyor. Göklerini koruyamayan milletler yarınlarından asla emin olamazlar. Gazi’nin işaret ettiği çalışmalara Vecihi Hürkuş’lar, Nuri Demirağlar, Nuri Killigiller teşebbüs etmişlerdi. Hem dışarıdan hem içeriden engellendiler. Rahmetli hocamız Erbakan’a yapılan hücumlarda aynı habis zihniyet vardı.”

Kılıçdaroğlu’yla Bayraktar kardeşler polemikte: Uzay hepinize yetecek kadar genişKılıçdaroğlu’yla Bayraktar kardeşler polemikte: Uzay hepinize yetecek kadar geniş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.