Erdoğan temel atma töreninde konuştu: 9074 konut ile 231 iş yerinin 913’ü hayırseverlerden

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş Kentsel Dönüşüm Toplu Temel Atma Töreni'nde konuştu. Erdoğan '9074 konut ile 231 iş yeri için bugün ilk kazmayı vuruyoruz. Bu konutların 913 adeti hayırseverlerimiz tarafından inşa edilecektir' dedi.

Siyaset 11 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden canlı bağlantıyla Kahramanmaraş Kentsel Dönüşüm Toplu Temel Atma Töreni’ne katıldı.

Erdoğan, temeli atılacak projeyle ilgili “Bakanlık, TOKİ, Emlak Konut ve hayırseverlerimizin eliyle Kahramanmaraş merkezde 3 noktada, Pazarcık ilçesinde 2 köyde, Türkoğlu ilçesinde 1 köyde, Pazarcık’ta küçük sanayi sitesi olmak üzere 7 ayrı bölgede temel atma töreni gerçekleştiriyoruz. Toplamda 9074 konut ile 231 iş yeri için bugün ilk kazmayı vuruyoruz. Bu konutların 913 adeti hayırseverlerimiz tarafından inşa edilecektir” açıklamasında bulundu.

Törene katılan Ak Parti Kahramanmaraş milletvekillerinden Tuba Köksal’ın temel atma töreni sırasında zamanında butona basmamasına kızan Erdoğan’ın, “Tuba ne seyrediyorsun, butona bas” diyerek tepki göstermesi dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Depremden hemen sonra afetzede illerimizi farklı vesilelerle ziyaret etmiş, devletimizin tüm imkanlarıyla sizlerin yanında olduğunu ifade etmiştik. Seçim döneminde de deprem bölgesinden elimizi hiç çekmedik. Sahada yapılan çalışmaları, ihtiyaçları, sıkıntıları bizzat takip ettik. En acil olanlarından başlamak suretiyle depremzedelerimizin ihtiyaçlarını süratle gidermeye çalıştık. Tespitlerimize göre Maraş’ın neredeyse 3’te biri oturulamaz hale gelmişti.

Şehrimizde yapılması gereken deprem konutu sayısı 19 bin 418’dir. Köy evleri ve ahırlarla birlikte bu rakam 29 bin 47’ye ulaşıyor. Deprem bölgesinde ise toplam 680 bin konutun ve 170 bin ahır, depo, iş yeri gibi bağımsız bölümün inşa edilmesi gerekiyor. Bu ağır tablo karşısında asla ümitsizliğe kapılmadık. Bir taraftan enkaz kaldırma çalışmalarını yürütürken, diğer taraftan evleri, iş yerleri yıkılan insanlarımızı yeni yuvalarına kavuşturmak için hemen kolları sıvadık. 325 konteyner kentte 178 bin 350 konteynerin kurulumu yapılmıştır. 15 Ağustos’a kadar inşallah tesislerde ve çadırlarda kalan az sayıdaki vatandaşımızı konteynerlere yerleştirmiş olacağız.”

Daha 20 yaşındaydı… Depremde evini, limandaki patlamada canını kaybettiDaha 20 yaşındaydı… Depremde evini, limandaki patlamada canını kaybetti

‘CHP ve şürekası hep karşımıza dikildi’

“Yine bu süreçte Türkiye’deki sığ muhalefet anlayışının ülkemize ödettiği bedelleri acı da olsa görme fırsatı bulduk. Biliyorsunuz kentsel dönüşümle ilgili ne zaman bir adım atsak CHP ve şürekası hep karşımıza dikildi. Milletimizin hayrına yaptığımız her işe takoz koyan bu istemezükçü ekip, doğrudan insan hayatını ilgilendiren bu meseleyi bile engellemeye kalktı. Bunun için her yolu denediler, her yalanı söylediler, kentsel dönüşüme ranstsal dönüşüm diyerek projelere kara çaldılar. Çeşitli legal örgütler vasıtasıyla firmaları, işçileri ve mülk sahiplerini tehdit ettiler. Kendileriyle aynı ideolojik kafa yapısına sahip meslek kuruluşları ve odalar aracılığıyla projeleri mahkemeye götürdüler. Kendilerine hak gördükleri güvenli, modern, dayanıklı konutlar maalesef benim Maraşlı, Hataylı, İstanbullu kardeşime adeta lüks gördüler.

Hasılı kentsel dönüşüm projelerin durdurmak, milletimizi sağlıksız yapılarda yaşamaya mahkum etmek için söylenmedik yalan, atılmadık iftira bırakmadılar. Biz bu tavırlarını uzun yıllar beceriksizliklerine, iş bilmezliklerine yorduk. Ancak son seçim sürecinde meselenin bu kadar masum olmadığını anladık. CHP ve şürekasının kentsel dönüşüm projelerine yönelik saldırganlığının gerisinde iş bilmezlik değil, halk düşmanlığı vardır. Bunlar vatandaşa hizmet etmezler, vatandaşın refahının, hayat kalitesinin, yaşam standardının yükselmesini istemezler. Bunların gözünde seçmen, ancak tıpış oy verdiği, kendilerini kayıtsız şartsız desteklediği zaman insanıdır.”

Hatay Tabip Odası Başkanı anlattı: Deprem bölgesinden bir iyi bir kötü haberHatay Tabip Odası Başkanı anlattı: Deprem bölgesinden bir iyi bir kötü haber

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.