Bayram günü ağıtlar ve gözyaşları

Depremden sağ kurtulanlar, bayramın birinci gününü kaybettikleri yakınlarının mezarlarının başında geçirdi. Bir küçük çocuk depremde ölen bebek kardeşinin mezarına battaniye örttü.

Gündem 22 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Depremzedeler mezarlıklara bayram ziyaretinde bulundu.

6 Şubat’ta 10 il enkaz altında kalırken resmi verilere göre 50 bin 399 vatandaş da yaşamını yitirdi. Deprem bölgelerinde yaralar halen açıkken, yakınlarını kaybedenler de bayramın ilk günü mezarlıkları ziyaret etti. Hayatını kaybeden çocukların mezarlarına bırakılan oyuncaklar ise görenleri duygulandırdı. Kimsesiz gömülen ve mezar taşlarında numara yazan mezarların başlarında yakınları yer almazken isimli mezarları ziyaret edenler bu kişiler için de dua okudu.

Depremin yıktığı kentlerden biri olan Malatya’da vatandaşlar Şehir Mezarlığı’nı ziyaret etti. Vefat edenlerin yakınları, bu bayramın çok buruk geçtiğini, Malatya’da bayram havasının olmadığını söyledi.

Henüz 8 aylıkken yaşamını yitiren Nazlı Çınar, 6 Şubat’ta yaşamını yitirdi. Yakını olan çocuk bebeğin mezarına battaniye örttü.

Adıyaman’da depremzedeler Yeni Mezarlık’ta yatan sevdiklerini ziyaret etti.

Adıyaman’da Yeni Mezarlık, Ramazan Bayramı’nın birinci günü de arife günündeki kadar yoğundu. Hemen her mezarın başında depremzedeler sevdikleri için gözyaşı döktü.

Depremin en fazla hasar verdiği Hatay’da depremzedeler, mezarlık ziyaretindeydi.

Depremlerde adeta taş taş üstünde kalmayan Hatay’da vatandaşlar, yakınlarını ziyaret etmek için bu kez mezarlıklara gitti. İlk kez yakınlarından ayrı bayram geçiren depremzedeler 6 Şubat’ın acısını tekrar yaşadı.

Kahramanmaraş’ta depremzedeler kaybettikleri yakınlarının defnedildiği mezarlıkları ziyaret etti.

Depremlerin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ta bayram buruk geçiyor. Yakınlarını 6 Şubat’ta kaybeden depremzedeler, bayram ziyareti için mezarlığa gitti.

Pazarcık'ı depremin ardından bu kez de fırtına ve hortum vurduPazarcık’ı depremin ardından bu kez de fırtına ve hortum vurdu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.